Čelsijev problem? Murinjo vidi samo jedan!

Autor: Beta Beta
utorak 15.09.2015.
15:13
Izvor: Beta

Portugalac vidi samo jedan problem njegovog tima.

BETA/AP Photo/Rui Vieira
BETA/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da njegovi fudbaleri nisu srećni i zadovoljni rezultatima na početku nove sezone i ocenjuje da je to jedini problem ekipe.

"Početak sezone je loš, veoma loš, ali mi znamo šta smo - šampioni Engleske. Navijači pevaju te pesme... Niko ne može da nam oduzme naše trofeje i našu istoriju... Možete da pokušate to da uradite, ali nećete uspeti. Mi smo šampioni Engleske. Ne vidim u kakvom smo problemu... Jedini problem je izostanak dobrih rezultata", rekao je Murinjo, a prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Čelsi je loše počeo sezonu u Premijer ligi, pošto je u prvih pet kola upisao tri poraza i samo četiri boda.

"Kada ste naviknuti na pobede osećaj je dobar, a kada dobri rezultati izostanu osećaj je čudan. Neki ljudi se dobro nose s tim, dok drugi ne tako dobro. Ja nisam srećan, ekipa nije srećna... Normalno je da ekipa bude nesrećna i frustrirana posle ovakvih rezultata. Nisam navikao da gubim toliko često, ali prilagođavam se izazovu", rekao je portugalski trener.

Novinari su na konferenciji upitali Murinja o "sindromu treće sezone" i rezultatima u njoj, pošto Portugalac nikada u karijeri nije predvodio ni jedan klub više od tri kompletne sezone.

"U Portu nisam imao treću sezonu, u Interu nisam imao treću sezonu. Kada sam u prvom mahu bio trener Čelsija, osvojio sam FA kup i Liga kup, i igrali smo u polufinalu Lige šampiona. Tokom treće sezone u Real Madridu sam osvojio Superkup, igrao u finalu Kupa kralja i nastupao takođe u polufinali LŠ. To su moje treće sezone. Bolje pretražite na Guglu umesto da postavljate glupa pitanja", rekao je Morinjo.

Čelsi će sutra na svom stadionu dočekati Makabi iz Tel Aviva na početku takmičenja u Ligi šampiona.Murinjo se osvrnuo i na ovaj duel.

"Oni su dovoljno dobra ekipa da nas pobede. Ali, mi znamo da smo bolji tim i to moramo da dokažemo. Poštujem ih, gledao sam njihove utakmice, analizirao sve", rekao je Murinjo.

"Sva četiri tima počinju od nule. Važno je što prvu utakmicu igramo kod kuće i veoma je važno da dobro počnemo, pre nego što budemo išli na gostovanja u Kijev i Portugal", rekao je Murinjo.

"Takođe, znam i da je Makabi prošle nedelje trenirao drugačijim sistemom od uobičajenog i verovatno će igrati sa petoricom odbrambenih igrača. Tako je igrao Votford prošle sezone sa istim trenerom (Slavišom Jokanovićem), pa smo se pripremili za obe situacije. Znamo šta bi trebalo da radimo, verujemo u sebe i mislimo da možemo da pobedimo, ali poštovanje (protivnika) je dobra izreka u fudbalu"
, dodao je on.

Čelsi je loše počeo takmičenje u Premijer ligi, osvojio je četiri boda u pet utakmica. Upitan da li namerno daje prioritet Ligi šampiona u odnosu na domaće prvenstvo, Murinjo je odgovorio odrično.

"Za mene bi bilo lakše kada bih to rekao. Ali ne mogu da kažem ono što nije istina. Za nas su takmičenja jednaka i nijedno nema prioritet", rekao je Murinjo. 

Murinjo je najavio da će promeniti neke igrače i pružiti priliku onima koji su manje igrali.

Ekipu Makabija predvodi bivši trener Partizana Slaviša Jokanović, koji je svojevremeno igrao za Čelsi, a u izraelskom timu je i bivši golman Crvene zvezde Predrag Rajković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Tuesday, 15.09.2015
16:55

Koju istoriju Celsija spominjes? Problem je sto ne podnosis poraze i zato menjas timove.Celsi je procitan a najbolji igrac je potpuno van forme (Azar).Umoran je i ne moze sam.

avatar
Brat Scholes
Tuesday, 15.09.2015
16:53

Kakvu to istoriju?

avatar
dzedaj vitez
Tuesday, 15.09.2015
16:45

Istoriju? Murinjo je prolupao

avatar
cika anonimni
Tuesday, 15.09.2015
16:45

Murinjo nije trebao da otera Evu, Teri i Bane su pali u bedak zato i igraju lose :D

avatar
Madridista
Tuesday, 15.09.2015
15:58

U pravu je da im niko ne moze oduzeti istoriju.

avatar
DarthJA
Wednesday, 16.09.2015
13:35

štaš, ne ufate svi sarkazam na prvu :)

avatar
Madridista
Wednesday, 16.09.2015
17:10

Za sve koji su mi lupili minuse bio sam sarkastican..

avatar
Madridista
Wednesday, 16.09.2015
17:10

He he, sta da im radim, nije ovo prvi put, vjerovatno mi je sakrazam previse prikriven...

avatar
lamps8
Tuesday, 15.09.2015
15:53

nadam se da ce celsi izacu uz krize brzo tj. vec u sledeca 2 meca.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Tuesday, 15.09.2015
15:50

Trofeji i istorija :DDDDD

avatar
$$$ BRACELA $$$
Tuesday, 15.09.2015
15:48

Kad ga bude iznenadio Jokan dobice pedalu za 2 sata :D

avatar
Vojislav Milovančević
Tuesday, 15.09.2015
15:45

Najstudiozniji trener, nema sumnje. Nekad imam osećaj da ide toliko duboko u analizu da bukvalno zna koji protivnički igrač je prethodnu noć bio pjan, koga je ostavila cura pa je u depri, itd.. Kako je on prostudirao Jokana i Makabi, a na konferenciji je rekao samo delić.. Stvarno svaka mu čast!