Čelsi traži iskupljenje u Ligi šampiona

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.11.2015.
15:14
Izvor: Beta

Fudbaleri Čelsija pokušaće sutrašnjom utakmicom protiv Makabija u Tel Avivu da reši pitanje plasmana u osminu finala Lige šampiona i tako se delimično iskupi za loše rezultate u engleskom prvenstvu.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Čelsi ima sedam bodova, tri manje od Porta, a dva više od Dinamo Kijeva, koji će biti glavni rival u toj borbi. Makabi je poslednji bez učinka i šanse da uradi nešto više ove sezone.

Situacija će biti komplikovana ako ekipa trenera Žozea Morinja pobedi u Izraelu, a Dinamo savlada Porto u gostima. U tom slučaju će sve tri ekipe imati šansu da prođu dalje i poslednje kolo će doneti mnogo uzbuđenja.

Savršen učinak u Ligi šampiona ima samo Zenit, koji je u prošlom kolu obezbedio plasman u narednu fazu, a u predstojećoj utakmici Grupe H pokušaće da oteža put Valensiji ka istom cilju.

Belgijski Gent će gostovati Lionu, koji je iznenađujuće na začelju sa samo jednim bodom. Francuski klub i dalje ima šansu za plasman, ali pored pobede nad belgijskom ekipom, moraće da čeka i poraz Valensije, da bi se plasman rešavao u poslednjem kolu.

Utakmica između Zenita i Valensije će se igrati u 18.00 u Sankt Peterburgu, kada i duel BATE Borisova i Bajer Leverkuzena, dok će se svi ostali susreti igrati od 20.45.

Beloruski i nemački klub imaće direktan duel u kom će pokušati da iskoriste eventualni poraz Rome od Barselone i naprave korak dalje ka plasmanu u osminu finala.

Barselona će, ako pobedi na svom stadionu, rešiti pitanje svog plasmana u narednu fazu. Španski klub ima 10 bodova, pet više od Rome, a slede Bajer sa četiri i BATE sa tri.

Najizvesnija situacija je u Grupi F, gde Bajern Minhen i Olimpijakos imaju po devet bodova i vode ispred Arsenala i Dinamo Zagreba koji imaju po tri.

Duel "biti ili ne biti" igraće se u Londonu, gde će Arsenal dočekati Dinamo i pobednik će čekati utakmicu u Minhenu i poraz bilo koje od dve ekipe u susretu u kom će Bajern igrati protiv Olimpijakosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 23.11.2015
18:46

Bajern dobija Oly ali Arselan kiksira protiv dinama.

avatar
Carina
Monday, 23.11.2015
18:33

Nasa pobeda ne sme da se dovede u pitanje, samo je vazno da Porto ne izgubi, pa da prodjemo ii mi i oni, a da se uposlednjem kolu borimo za prvo mesto. Ako Porto izgubi od Dinama, moracemo da dobijemo Porto u poslednjem kolu sa dva razlike ili rizicnije sa 1-0

avatar
Monday, 23.11.2015
18:25

Ajde bre momci u veselite nas jos :)