Čelsi tone ka dnu!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.09.2015.
15:37
Izvor: Sportske.net

Ni prvenstvena pauza nije pomogla Murinju da formu ''Plavaca'' podigne na viši nivo. Naprotiv, danas novi debakl u režiji sjajnog Stiva Nejsmita, trostrukog strelca za Everton. Ni evrogol Nemanje Matića nije doprineo boljem rezultatu Čelsija.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

U prvoj današnjoj utakmici petog kola Premijer lige, Everton je na svom terenu savladao Čelsi sa 3-1.

Mnogi su očekivali da će ''Plavci'' danas konačno pokazati napredak u odnosu na prva četiri kola, međutim, slabosti Murinjovog tima veoma brzo su došle do izražaja.

Već u 17. minutu meča domaći su posle odlične akcije uspeli da dođu u vođstvo. Napad Evertona tekao je kroz sredinu, zatim je lopta stigla do Galoveja na levoj strani kaznenog prostora, on je oštro centrirao ka Nejsmitu, koji je bio brži od Terija i iz neposredne blizine savladao Begovića - 1:0. Inače, Nejsmit je meč počeo na klupi za rezerve, ali je već u devetom minutu morao na teren posle povrede Bešića.

Samo dva minuta kasnije domaći su mogli da dupliraju vođstvo, novi centaršut pred gol ''Plavaca'', ovoga puta šutirao je Aruna Kone, ali je Begović sjajno reagovao.

Ali, što je tada propustio Kone, već u 22. minutu je iskoristio raspoloženi Stiv Nejsmit. Njega je Ros Barkli pronašao na ivici kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, a Nejsmit je precizno šutirao poreed Baneta Ivanovića i loptu poslao u donji levi ugao Begovićevog gola.

Dva šuta Nejsmita od početka utakmice i dva gola za Everton, za vođstvo od 2-0!

Murinjov tim je, na drugoj strani, bio bezopasan do 36. minuta, a onda je ''sevnula levica'' Nemanje Matića sa 25 metara! Dosta prostora ostavljeno je reprezentativcu Srbije u tom trenutku, a on je to iskoristio na pravi način - lopta odlazi u gornji desni ugao nemoćnog Hauarda - 2:1.

Tim rezultatom je okončano prvo poluvreme, ali Matićev gol nije uticao na goste da u nastavku pokažu više želje i, pre svega, znanja kako bi anulirali prednost Evertona.

Naprotiv, Asmir Begović je još jednom sjajnom intervencijom u 68. minutu sprečio domaće da postignu i treći gol. Ostalo je 2-1, a četiri minuta kasnije, gosti su imali odličnu kontru koju je povukao Bane Ivanović, uposlio je Dijega Koštu na levoj strani kaznenog prostora, ali je napadač ''Plavaca'' oklevao i uspeo da iznudi samo korner.

Međutim, premalo je to bilo od šampiona, a sve njihove nade da mogu da izbegnu poraz nestale su u 82. minutu.

Još jedna sjajna akcija domaćih, izigrana kompletna odbrana Čelsija, na kraju Ros Barkli sjajno pronalazi Nejsmita u kaznenom prostoru, a ovaj iskosa sa desne strane, sa nekih sedam metara i treći put vara Begovića za nedostižnih 3-1!

Sve golove pogledajte OVDE.

Ovo je već treći poraz Čelsija u prvih pet kola, ''Plavci'' su ostali na samo četiri osvojena boda i veoma je moguće da ćemo posle svih mečeva petog kola videti Murinjov tim u ''zoni ispadanja'' na tabeli Premijer lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak