Čelsi sa penala učvrstio lidersku poziciju, "Sveci" ga prate u stopu, Arsenal u finišu slomio otpor fenjeraša

Autor: Boban Filipović
subota 01.11.2014.
17:56
Izvor: Sportske.net

Burno subotnje popodne u Premijer ligi, gde je na programu 10. kolo. "Plavci" izbegli Mančesterski scenario, Sautempton i Vest Hem su i dalje hit, Aleksis Sančez ponovo junak "Tobdžija"....

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Čelsi je slovio za izrazitog favorita protiv Kvins Park Rendžersa i na kraju  ipak došao do celog plena.

Murinjovi puleni su bili bolji rival u prvom poluvremenu, kvalitet je materijalizovao Oskar fantastičnih golom spoljnim delom kopačke na asistenciju Fabregasa i sa minimalnom prednošću otišao na odmor.

Rednapovi momci odolevaju naletima gostiju na početku ige u nastavku, dolaze do daha posle nekih 15-ak minuta, kreću da ugrožavaju gol Kurtoe i to im se isplatilo.

Igrao se 63. minuta kada je Čarli Ostin, momak koji je jurio kapitena "Plavaca" Džoan Terija za autogram pre nekoliko godina, mastralno, petom, izjednačio rezultat na 1:1.

Imali su "Policajci" prlike da okrenu lidera na "Stamford Bridžu", nisu bili precizni u pokušajima, pa je stigla kazna s penala.

Eduardo Vargas je na 15 minuta pre kraja neoprezno startovao u svom šesnaestercu, sudija nije imao dilemu, Eden Azar ne greši i vraća prednost Čelsiju - 1:2. Do kraja meča lider je mogao i do ubeljivije pobede, ali promena ipak nije bilo. Golove pogledajte OVDE.

Bane Ivananović i Nemanja Matić ponovo su se našli u startnim postavama.

Sautempton našeg Dušana Tadića (igrao do 81. minuta) nastavlja da beleži sjajne rezulltate. "Sveci" su danas odneli bodove iz Hala zahvaljujući ranom evrogolu Viktora Vanjame i tako ostali na drugom mestu na tabeli Premijer lige.

Arsenal se na "Emirejtsu" mučio protiv fenjeraša Barnlija sve do 70-og minuta, kada Aleksis Sančez dovodi "Tobdžije" u vođstvo.

Samo dva minuta kasnije Kalum Čembers otklanja sve dileme oko pobednika,a  u nadoknadi Aleksis Sančez svojim drugim golom postavlja konačnih 3:0. Golovi OVDE.

Belgium Soccer Champions League

Svonsi nosi bod sa gostovanja Evertonu iako je poslednjih 20-ak minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Šelvija. Mreže su mirovale na "Gudison Parku".

Esteban Kabijaso je tragičar dula između Lestera i Vest Broma, jer zbog njegovog autogola s početka drugog poluvremena "Vrećice" nose ceo plen.

Vest Hem je uspeo da ostane neporažen na "Britaniji" iako je početkom drugog poluvremena imao dva gola zaostatka.

Viktor Mozes je doveo Stouk u vođstvo u prvom poluvremenu, duplirao ju je Mame Diuf u 55. minutu, ali su se Ener Valensija i Stjuart Dauning pobrinuli da "Čekićari" ostanu neporaženi i da ostanu četvrti na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke