Čelsi preslišan na 'Vajt Hart Lejnu'

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.01.2015.
20:28
Izvor: Sportske.net

Spektakularan meč u severnom Londonu, palo je osam golova, od toga je pet završilo u mreži 'Plavca', najviše u Murinjovoj eri! Poketino je prvi put u trenerskoj karijeri savladao 'Posebnog', Hari Kejn je definitivno nova zvezda engleskog fudbala.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Čelsi je bio bolji rival na startu, Totenhem je prvi put zapretio preko Čadlija koji je pokušao iz daljine posle 15-ak minuta igre, ali 'Pevci' su kapitulirali tri minuta kasnije.

Eden Azar je pogodio stativu iz dobre pozicije, Oskar prihvata odbitak, gađa ka golu, Dijego Košta je na pravom mestu da ga potvrdi i da se izjednači sa Aguerom na čelu liste strelaca 1:0.

Međutim, poslednjih 15 minuta prvog dela igre je nešto najbolje što je Totenhem pokazao ove sezone. Do odlaska na odmor Tibo Kurtoa je tri puta vadio loptu iz mreže i bilo je jasno da će Čelsi teško da izbegne poraz.

'Sparsi' su izjednačili preko Harija Kejna. Odlično je napadač domaćih tukao sa 20-ak metara nakon junačkog solo prodra. Po zemlji, u samo ćoše. Pre šuta je 'otresao' s leđa Oskara.

Preokret se desio u 44. minutu, prethodila mu je odlična akcija kojom je dirigovao Kristijan Eriksen, Danac je maestralno odigrao pas za Čaldija, njegov udarac završio je na stativi, iz drugog plana naleće Dani Rouz i dovodi Totenhem u vođstvo.

U nadoknadi prvog dela igre penal za 'Pevce', Kejhil je oborio Kejna, dileme nije bilo, Andros Taunsend je stavio loptu na belu tački u doneo svom timu dva gola prednosti pre odlaska na odmor.

Britain Soccer Premier League

Čelsi je prvi zapretio u nastavku preko Azara, njegov udarac ide preko gola, ali minut kasnije Kurtoa je savladan. Hari Kejn se odlično snašao u protivničkom kaznenom prostoru, namestio se i inteligentno plasirao loptu u sam ugao gola.

Na isteku sata igre 'Plavci' smanjuju na 4:2. Dupli pas, Fabregas je u ulozi asistenta, odlično je odigrao za Edena Azara koji šutira iz trka, Igo Loris je ostao 'zaleđen' i pogledom ispratio put lopte ka mreži.

Britain Soccer Premier League

Bili su agilni gosti posle Azarovog gola, Murinjo je burno reagovao kada sudija Fil Daud nije dosudio penal nakon jednog starta nad Azarom, posle je dobru priliku imao i Aspilikueta, ali Loris je sjajno intervenisao.

Ipak, 12 minuta pre kraja Totenhem ponovo ima tri gola prednosti, Hari Kejn odigrava za Nasera Čadlija koji šalje loptu iza leđa svog zemljaka Kurtoe.

Do kraja je Čelsi samo uspeo da smanji na 5:3, strelac je bio Džon Teri posle akcije iz kornera.  Kapiten 'Plavaca' je tako donekle popravio generalno loš utisak; kod poslednja dva gola 'Sparsa' je kasnio u bloku i lopta mu je na putu ka mreži prolazila kroz noge.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić su odigrali ceo meč za poražen sastav, loše su krenuli u 2015. godini,  obojica su odigrali ispod svog nivoa i renomea.

Sjajan meč, posle 20. kola Čelsi i Manečster Siti su apsolutno poravnati na čelu tabele. Totehnem se nalazi na petom mestu, preskočili su komšije iz severnog Londona, Arsenal.

Britain Soccer Premier League

Golove sa 'Vajt Hart Lejna' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eccentric
Thursday, 01.01.2015
21:29

Videti kako lampard dize trofej prvaka engleske nasmejan Neprocenjivo! i videti facu murinja koji vazno da je zadrzao obi mikela i vratio drogbu a lampard mu nije trebao, legenda i ne razumem kako moze neko da mrzi tog coveka prosle godine golovi za celsi vadi ih protiv aston vilu onaj pas za ramireza protiv barselone nikad necu zaboraviti zbog njega sam gledao neke utakmice celsija, najgotivniji igrac ili jedan od najgotivnijih u engleskoj kakav xavi lampard je veznjak ipo. sve najbolje legendo i voleo bih da u poslednjoj sezoni u pl podignes jos jedan trofej, zbog takvih igraca se voli fudbal.

avatar
AdrovicEsad
Thursday, 01.01.2015
22:00

Toga sto ti hvalis nije u prvoj postavi pored ovolikih povreda, zamisli se malo

avatar
Thursday, 01.01.2015
22:27

Nije da mu nije trebao, Lampard nije pristao na smanjenje plate, Tery jeste i zato je Terry posle Osgooda jedan najvecih u Chelseajevoj istoriji