Čelsi preokretom do pobede, Bane i Nemanja odlični!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 18.08.2014.
22:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čelsija uspešno su startovali u novoj sezoni u Premijer ligi, pobedom protiv novajlije Barnlija, rezultatom 1:3 (1:3).

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Čelsi je zabeležio očekivanu pobedu na startu Premijer lige. Barnli je na početku meča poveo, pokazao zube, ali to je bilo sve od ekipe koja će se, ako je suditi po ovom meču, grčevito boriti za opstanak u ovoj sezoni.

Prvi šut na meču imao je domaćin, preko napadača Jutkijevica, koji je završio tik pored gola, ali je Kurtoa bio na toj lopti i sigurno bi intervenisao da je ona išla u okvir gola.

Na drugoj strani uzvratio je Šurle u petom minutu, ali je bio izblokiran i lopta je otišla u korner posle kojeg nije bilo opasnosti po gol Barnlija.

U 14. minutu Barnli je poveo, posle smušene reakcije odbrane Čelsija, a pogotovo kapitena Terija. Prvo je iskusni Englez zaostao za svojim saigračima i tako propustio da napravi ofsajd zamku, a zatim je u povratku "zalutao" na Ivanovićevu poziciju, odbrana je bila sveukupno jako loše postavljena, pa je odbijena lopta završila kod fudbalera domaćih Artfilda. Artfild je, u maniru iskusnih golgetera, sjajnim udarcem u gornji ugao gola Čelsija savladao Kurtou.

Počelo je veliko slavlje na tribinama Barnlijevog stadiona, ali ono je bilo kratkog daha.

Samo tri minuta kasnije, Dijego Košta je izjednačio rezultat, posle loše reakcije odbrane domaćih. Ivanović je centrirao sa desne strane, centaršut je bio prilično oštar, ali golman nije smeo da ima problema sa njim. Ipak, lopta je pogodila stativu i odbila se do Košte, koji je kroz noge rivala koji je pokušao da ga blokira, poslao loptu u mrežu.

Četiri minuta kasnije, videli smo potpuni preokret. Sjajan prodor Azara, koji je nanizao nekoliko fudbalera Barnlija svojim driblizima, otvorio je prostor za centaršut Ivanoviću. On se odlučio za Fabregasa, koji je sa ivice šesnaesterca fantastičnim dodirom, iz prve, uposlio Šurlea. Čitava odbrana Barnlija je bila skamenjena, Nemac je prošao i lako savladao protivničkog golmana.

U 31. minutu Čelsi je imao novu priliku, ali je Dijego Košta, po uverenju glavnog sudije, pokušao da iscenira jedanaesterac, i zaradio žuti karton. Gosti su žestoko protestovali, Košta je evidentno prvi stigao do lopte, i postojao je kontakt sa golmanom, ali je Španac prelako pao, i sudijsko uverenje je bilo da je on pokušao da iscenira penal.

Ipak, nije dugo trebalo Čelsiju da postigne još jedan gol, i to preko našeg Baneta Ivanovića. Fabregas je uputio odličan centaršut, a naš reprezentativac je potvrdio da se sjajno snalazi pred protivničkim golom i praktično svojim pogotkom obezbedio trijumf Čelsiju.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a veoma zanimljivo i sadržajno prvo poluvreme obećavalo je isti takav nastavak.

Ipak, oni koji su to očekivali su se prevarili, jer u drugom poluvremenu nije viđeno bukvalno ništa preterano vredno pomena, izuzev jedne prilike Artfilda, na startu poluvremena, i još par polu šansi, među kojima bi izdvojili pokušaj Drogbe koji je dobio šansu u finišu meča, ali je povratnik u redove Čelsija bio neprecizan.

Čelsi je potpuno zasluženo dobio ovaj meč i potvrdio da će se ove sezone najverovatnije ozbiljno uključiti u borbu za titulu.

Naši reprezentativci Nemanja Matić i Bane Ivanović odigrali su odličan meč, Matić je bio izuzetno siguran na sredini terena, a Bane, pored standardno dobre igre u odbrani je stigao da bude veoma aktivan i u napadu.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke