Čelsi prejak, Poketino slavio protiv bivšeg tima!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 05.10.2014.
17:16
Izvor: Sportske.net

Čelsi je savladao Arsenal sa 2:0 golovima Azara i Košte, dok je Totenhem bio bolji od Sautemptona sa 1:0, golom Eriksena.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Čelsi i Arsenal odigrali su utakmicu dostojnu debija. Bilo je varnica i na terenu i na klupi, gde su se posle starta Kejhila nad Aleksisom sukobili menadžeri protivničkih ekipa, ritam je bio visok i posetioci su imali šta da vide na Stamford Bridžu danas.

Na početku meča nije bilo većih prilika. Videla se želja kod igrača oba tima da napadnu i postignu gol, ali je preovladavao oprez i respekt prema kontri svog protivnika, pa nijedan tim nije bezglavo srljao napred.

U 20. minutu desio se jedan incident koji je mogao meč da pošalje u potpuno drugom smeru. Kejhil je potpuno nepotrebno, pogibeljno startovao na Aleksisu, to je iniciralo sukob Murinja i Vengera i raspalilo dodatno atmosferu. Gledajući usporeni snimak ocena je da je sudija mogao (a možda i trebalo), mirne duše da pokaže crveni karton Kejhilu, ali se engleski reprezentativac izvukao sa žutim.

U 23. minutu desio se sudar Kurtoe i Sančeza, mnogo lošije je prošao golman Plavaca. On je morao da napusti igru i prevezen je u bolnicu, a Čeh je dobio priliku da stane među stative.

U 27. minutu Azar je krenuo u jedan od svojih karakterističnih prodora, nanizao nekoliko fudbalera Arsenala, Košelni je neoprezno startovao i skrivio jedanaesterac.

Azar je preuzeo odgovornost i iako je poznato da Belgijanac voli da šutira u donji levi ugao gola, Ščešni je odabrao drugu stranu, pogrešio, i Azar je doveo domaće u vođstvo.

Samo tri minuta kasnije Arsenal je mogao da dođe do izjednačenja. Kasorla je poslao odličnu lotpu ka Vilšeru, ovaj nije reagovao najbolje i u tom deliću sekunde Čeh je uspeo da izleti i interveniše, burno pozdravljen od strane domaćih navijača.

Do kraja poluvremena, iako se igralo u fantastičnom ritmu, nije bilo većih prilika. Arsenal je napadao, ali u završnici nisu bili najbolji i Čeh nije imao puno posla do kraja.

U 50. minutu Kasorla je imao sjajnu priliku, možda i najbolju na meču. Vilšer mu se revanširao sjajnim dodavanjem, Kasorla je imao prostora da sa 20-ak metara, sa njegove pozicije, šutira gotovo neometan, ali je šut otišao pored gola.

U 58. minutu videli smo još jedan sjajan prodor po levoj strani Azara, šut koji je uputio Belgijanac odbio se od Flaminija, samo fantastičan refleks Ščešnog spasio je Arsenal gola.

U 76. nova akcija preko leve strane, ovoga puta Košta, sjajno je uposlio Azara, ali je Belgijanac iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Ipak, samo dva minuta kasnije Košta je rešio pitanje pobednika, sjajnim lobom, a asistent je ponovo bio Fabregas!

Do kraja meča Arsenal je imao priliku preko Podolskog, ali je Čeh sjajno skratio ugao, dok je Košta u poslednjim sekundima promašio prazan gol, ali je sudija sa zakašnjenjem signalizirao ofsajd, tako da gol i da je postignut ne bi bio priznat.

Na meču između Totenhema i Sautemptona počelo je šansom Totenhema u trećem minutu, Deni Rouz je izveo korner, Vertongen je bio najviši u skoku, ali je Bertrand uspeo da izbaci loptu sa gol linije.

U devetom minutu, gosti su uzvratili preko dva najbolja igrača ove sezone, Tadića i Pelea, koji su sjajnim duplim pasom otvorili kontru svoje ekipe, Mane se našao u šansi, ali je Noton uspeo da izblokira njegov pokušaj.

U 27. minutu Lamela je imao priliku, iz ogromne udaljenosti i potpuno neočekivano raspalio je po lopti, ali je Forster bio na visini zadatka i sjajnom paradom odbranio.

U 37. minutu solo akcija Eriksena je umalo završena golom, fantastičan šut levicom Danac je umalo smestio iza leđa Forstera, ali je golman Sautemptona maestralno intervenisao.

Ipak, gostima nije bilo spasa tri minuta kasnije. Odlična, brza akcija domaćih, Čadli je lepo odložio loptu Eriksenu koji je iz prvog dodira sa loptom prevario zbog bivšeg timskog druga iz Ajaksa Aldervajrelda, protnuo mu loptu kroz noge i prevario i Forstera takvim šutem.

U 44. minutu Totenhem je možda mogao da reši i pitanje pobednika, Čadli je bio u kontri, dobro je ciljao, ali se stativa isprečila.

U 65. minutu Sautempton je mogao do izjednačenja posle očajne reakcije domaće odbrane. Kabul je nespretno intervenisao i dao loptu "na tacni" Vanijami, koji je dobro šutirao, ali je Loris uspeo da odbrani.

Totenhem je čitavo drugo poluvreme pokušavao da smiri igru, prepustio je inicijativu gostima, što im se umalo osvetilo u 84. minutu. Sjajna akcija Sautemptona, Long je poslao odličnu loptu Maneu, koji je samo trebalo da sprovede loptu u mrežu, ali on je promašio neverovatnu šansu.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke