Čelsi - Murinjova sigurna luka!

Autor: Boris Jovanović
sreda 17.09.2014.
12:38
Izvor: Sportske.net

Nigde se nije dugo zadržao, ali "Stamford Bridž" je njegova kuća. Čelsi planira da Murinju ponudi ugovor na deceniju! Šta su razlozi?

Beta/AP Photo/Keystone,Laurent Gillieron
Beta/AP Photo/Keystone,Laurent Gillieron

Povezane vesti

Žoze Murinjo se vratio na "mesto zločina", ima ugovor do 2017. ukoliko ostane do kraja to će biti njegov najduži boravak u jednom klubu.

Međutim, Čelsi planira da mu već sada ponudi novi ugovor, praktično na deceniju. Jer, "Plavci" smatraju da je Portugalac idealan trener za njih.

"Sreća je da ga imamo, on za razliku od većine trenera ume da artikuliše pritisak javnosti, da ga skloni od igrača i od kluba. Uvek je dobro biti uz njega, on definitivno zna kako stvari funkcionišu. Nadamo se da će dugo ostati", kaže glavni Abramovičev čovek, Ron Gurlej.

Čelsi se izmenio od prvog Murinjovog boravka. Kada je stigao 2004. posle evropske titule sa Portom, praktično je nastajao novi Čelsi. Trošili su velike sume na igrače, osvojili dve titule, Žoze je otišao nakon nešto više od tri sezone.

Vratio se prošlog leta, Čelsi je u međuvremenu osvojio još jednu titulu, postao evropski prvak, praktično prešao u "tešku kategoriju" kada su evropski klubovi u pitanju.

Ali, stvari su se promenile. Kažu da sada finansiraju kupovine od prodaja igrača i da se ponašaju u skladu sa finansijskim fer plejom, doveli su Fabregasa, Koštu, Remija i Luisa Felipea ovog leta, ali su London napustili David Luiz, prethodne zime Mata, Lukaku, Demba Ba...

U ovom trenutku Čelsi ima 26 igrača na pozajmicama širom Evrope, neki će se vratiti, ali Murinjo je pokazao da je majstor da proda skupo. Ima svoju viziju od koje ne odustaje, ako se setite povratka, pokazale su se tačnim informacije da ne vidi Luiza i Matu kao deo njegovog Čelsija. Otišao je i Tores na pozajmicu, Murinjo i dalje pakuje tim, ali čini se da je sada uspeo da dovede igrače koji su mu nedostajali.

To verovatno znači i da neće mnogo kupovati u narednim godinama, iako veliki transferi neće izostati. Klub ima nameru, što nije uspeo posle osvajanja evropske titule da više domaćih igrača ubaci u tim. Od Murinja se očekuje da vremenom podmladi ekipu.

Upravo zbog toga klub ima ideju da ga promoviše u menadžera koji će dugo ostati. Iako kod Romana strpljenje uvek biva problematično kada nema trofeja, Murinjo nije dovođen u pitanje posle trećeg mesta u Ligi i polufinala Lige šampiona.

U svakom slučaju, čini se da će ova veza biti duža nego ostale Murinjove i da je našao mir, kod svoje kuće...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke