Čelsi juri Junajtedov rekord!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 10.04.2015.
20:59
Izvor: Sportske.net

Ekipa Žozea Murinja bi mogla da obori jedan rekord koji je trenutno u vlasništvu Mančester Junajteda.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Podatak da je ekipa Čelsija još od skoro samog početka ove sezone na prvom mestu nije vam stran, ali da su na pragu da obore rekord Mančester Junajteda po broju dana provedenih na prvom mestu Premijer lige bi mogao da vas zaintrigira.

Oni su preuzeli prvo mesto 30. avgusta prošle godine, a do sada su na prvom mestu 230 dana od tada. Rekorderi su fudbaleri Mančester Junajteda iz sezone 1993/94 sa 262 dana provedena na prvom mestu.


Ukoliko se desi da Čelsi ove sezone ostane prvi na tabeli do samog kraja onda će preteći ovaj rekord koji drži Mančester Junajted.

Na drugom mestu se trenutno nalazi ekipa Čelsija iz sezone 2005/06 sa 257 dana, Junajted je na trećem i četvrtom mestu (prvo onaj iz sezone 06/07, zatim onaj iz sezone 00/01), a nakon njih sledi ova ekipa Čelsija.

Zanimljivo da je ovaj Murinjov Čelsi već prešao Arsenalove nepobedive iz sezone 03/04 koji su na čelu Premijer lige proveli 216 dana.

Čelsiju je preostalo još osam utakmica do kraja šampionata, sigurno je da im ovaj rekord u ovom trenutku ne znači ništa i da samo žele da osvoje jedini trofej koji mogu do kraja sezone.

Hoće li im poći za rukom?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke