Čelsi je velika porodica, Kurtoa se zahvalio Čehu na savetu!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 20.10.2014.
13:19
Izvor: Sportske.net

Dokaz da nema "zle krvi" između Kurtoe i Čeha je i ova izjava mladog Belgijanca.

Beta/AP Photo/Andrew Matthews, PA Wire
Beta/AP Photo/Andrew Matthews, PA Wire

Povezane vesti

Bilo je dosta spekulacija pre početka sezone ko će biti broj jedan Čelsija. Murinjo je to rešio iznenada, pre prvog meča u sezoni. Iako je odluka da Kurtoa bude prvi golman bila i očekivana, neko renomea Petera Čeha teško je mogao da se lako pomiri sa tim.

Ipak, iako Čeh smatra da i dalje može da igra fudbal na vrhunskom nivou, to ne znači da bi zabio "nož u leđa" svom kolegi, što dokazuje i sledeća izjava.

Kurtoa je dobio opasan udarac u glavu od strane Sančeza u meču protiv Arsenala, iako Čileanac to nije namerno uradio, taj događaj bio je povod da Kurtoa i Čeh popričaju.

"Čeh mi je kada se sve smirilo i kada sam se oporavio dao nekoliko saveta. Rekao mi je da ovde napadači često idu jako oštro na golmana, da ću često biti i udaran i da zato moram da naviknem da štitim vitalne delove svog tela kada krećem na loptu.

Dao mi je savet da kada se bacam za loptu zajedno sa nekim igračem budem glavom što više dole i koristim rame da je zaštitim. To je dobar savet i jako lepo od njega što je popričao sa mnom
", istakao je Kurtoa.

Mladi Belgijanac je dodao da ne oseća pritisak zbog toga što je Čeh na klupi i čeka njegov kiks.

"To me ne dotiče, ne vidim njega kao svog konkurenta već kao sjajnog golmana od koga mogu da naučim mnogo toga i postanem još bolji. Normalno je da i on želi da bude na golu, ali ja sam siguran u svoje kvalitete", rekao je Kurtoa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke