Čelsi je šampion!

Autor: Miloš Marković
nedelja 03.05.2015.
16:22
Izvor: Sportske.net

Znalo se i ranije, danas je potvrđeno - londonski Čelsi je šampion Engleske.

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Murinjo je vratio titulu na Stamford Bridž, Plavci su šampioni četvrti put u poslednjoj dekadi.

Ubedljivo, bez obzira na osporavanja, Murinjovi momci su zasluženo trijumfovali u ovoj sezoni, a titulu su obezbedili dobrano pre kraja trke.

Matematički je sada i potvrđeno, trijumf nad Kristal Palasom je doneo titulu.

PRVO POLUVREME:

Utakmica na Stamford Bridžu je započela otvoreno, Čelsi se od samog starta trudio da nametne svoj ritam, nervoza nije bila prisutna, ili barem očigledna. Kristal Palas je nakon početkom snebivanja u nastavku igre pokazao zube, pokušao otvorenom igrom da parira rivalu, u timu koji vodi Alan Pardju isticali su se Pančon i naravno Vilfred Zaha.

Čelsi je preko agilnih Azara, Kvadrada i Vilijana zadavao najviše problema poslednjoj liniji Kristal Palasa, ali bez većih uzbuđenja sve do 24. minuta kada je nakon greške Speronija, u prvoj pravoj prilici za gol, Nemanja Matić nepsretno reagovao ispred gola, propustio da iskoristi odličnu priliku da loptu smesti u slabo branjeni gol gostiju.

Samo par minuta kasnije viđena je nova prilika za Čelsi, Drogba je odlično izveo slobodan udarac, Speroni je loptu odbio do Terija, ali potom i odlično reagovao sprečivši kapitena PLavaca da dovede tim u vođstvo.

Nakon pola sata, igra se rasplamsala, imao je svoju priliku i Kristal Palas, preko Pančona.

Tamnoputi fudbaler je sjajno prevario Kejhila, ali je priseban bio kapiten koji se požrtvovano bacio i blokirao udarac sa ivice kaznenog prostora.

Imali su gosti dobru priliku i u finišu prvog dela. Vord je izbegao ofsajd zamku, izmakao iza leđa inače jako dobrom Branislavu Ivanoviću, ali je njegov šut završio u rukama Tiba Kurtoe.

I onda, u 44. minutu preloman trenutak.

Odličan prodor Azara, koji dupliran od strane Marijape i Mekarturapada u šensaestercu, a Kevin Frend ne okleva i pokazuje na belu tačku.

Usporeni snimci pokazuju da je penal prestrogo dosuđen, Azar nije iskoristio udarac, jako je slabo šutirao ka golu Speronija koji još jednu odbijenu lotpu šalje pravo na glavu Belgijanca koji na sopstveno olakšanje šalje loptu u mrežu za 1:0 i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

DRUGO POLUVREME:

Drugo poluvreme je počelo bez većih uzbuđenja, u prvom je učestvovao kapiten srpske reprezentacije.

U 55. minutu Bane Ivanović upućuje udarac sa 30ak minuta iskosa, lopta proleće ne toliko daleko od stative golmana Speronija.

Obi Mikel je na poluvremenu upšao umesto Kvadrada, a u 59. minutu se probio kroz sredinu, prevario dvojicu rivala i šutirao ka golu Kristal Palsa. Speroni je lako zaustavio loptu obzirom da je Mikel u prodoru izgubio snagu, ostalo je 1:0.

Već u narednom napadu novi udar na gol Kristal Palasa, probao je Matić sa velike udaljenosti, lopta je kao projektil prohujala ipak daleko od gola Speronija.

U 70. minutu Drogba komplikuje u kaznenom prostoru Kristal Palasa, razmena pasova sa Vilijanom nije donela rezultata, mogao je iskusni napadač da reši pitanje pobednika.

Već u narednom napadu najbolja prilika za goste, Pančon je na prvu dohvatio loptu koju je glavom odbio Džon Teri i uputio je ka golu Kurtoe koji nepomično gledao kako fudbal proleće tik uz stativu.

Uvođenjem Obi Mikela umesto Kvadrada opao je ritam, Kristal Palas je pokušavao da iskoristi uspavanost domaćina, te na 20 minuta do kraja vrši veliki pritisak na sredini terena, iznova pokušava preko Bolasija i Zahe kao najistaknutijih da stigne do vođstva i Čelsiju pokvari slavlje.

U 80. minutu još jedna prilika za domaće, Ivanović jednuvisoku loptu u rivalskom petercu spušta loptu ka Azaru koji je izblokiran, a potom iznova Srbin pokušava snažnim udarcem koji završava iznad prečke.

Rasplamsala se igra nakon uspavanke, velika uzbuđenja u poslednjih deset minuta.

Nakon što je na jednoj strani probao Drogba, Kristal Palas ne uspeva da iskoristi još jednu sjajnu akciju i prodor do gola Kurtoe, Zaha ne uspeva da postigne gol. Usledio je kontranapad Čelsija koji je završio Vilijan, udarcem koji je završio pored leve stative ispruženog Speronija.

Murinjo na pet minuta do kraja dodatno pojačava defanzivni deo svog tima, umesto Vilijana ulazi snažni Zuma koji menja formaciju, sa Mikelom u tandemu iza Matića, koji ostaje na sredini terena.

Poslednji minuti utakmice protiču u velikom pritisku gostiju, koji su saterali ceo tim Čelsija u svoj kazneni prostor u pokušaju da stignu do izjednačenja. Opasno je bilo pred golom Plavaca do samog kraja, ali su (pre svega) Teri, kao i Zuma uspevali da odbrane svoj tim dobrim blokadama i izbacivanjima lopte. U 90. minutu još jedan defanzivac na terenu za Čelsi, Felipe Luis menja Azara koji je ispraćen zasluženim ovacijama.

Nervoza je bila evidentna i na licu samog Žozea Murinja, ipak na kraju je imao razloga za slavlje, uspeo je da minimalnom pobedom obezbedi titulu i ostvari glavni cilj tekuće sezone.

Plavci su šampioni!

Gol možete pogledati OVDE.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

97 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jac
Tuesday, 05.05.2015
19:40

Jos malo pa ce da stignu sanderlend.. bravo bravo macke

avatar
skols18
Sunday, 03.05.2015
20:32

Za sve vas koji mislite da nemam veze o fudbalu..varate se deco.vi ste bili u pelenama kad sam ja poceo da gledam fudbal i zavoleo mancester i pola skolsa 18.tada vas celzi nije nikakav rival bio junajtedu. Glavni rival je bio arsenal. Nikad necu cestitat celziju titulu zato sto igraju odvratan fudbal.tijago silva objasnio

avatar
Chelseamacedonia
Monday, 04.05.2015
02:07

Bar Cestitaj West Bromwitch albionu .....

avatar
whynotzoidberg
Monday, 04.05.2015
10:49

Azar objasnio.

avatar
King Didier Drogba
Sunday, 03.05.2015
19:49

Titula! Idemo i sledece godine.

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 03.05.2015
20:21

Dominacija je tek krenula :) ovaj tim je napravljen ove sezone a sta ce tek biti kad se totalno uigra....

avatar
Jac
Sunday, 03.05.2015
19:44

Peti put u istoriji je postao sampion Engleske. WOW kakva dominacija ruskog tajkuna :)

avatar
johnterry26
Sunday, 03.05.2015
21:15

Koliko ih Stivi ima ? 😊

avatar
Carina
Sunday, 03.05.2015
21:37

4 trofeja premijer lige vise od liverpula. Kako cemo uzivati kad 11 crvenih napravi spalir sampionima engleske. Pozajmice Mikel Venstiju jednu medalju i tako je osvojio dva puta.

avatar
ZZTop
Sunday, 03.05.2015
19:39

Svaka im dala!

avatar
John McClane
Sunday, 03.05.2015
18:29

COME ON CHELSEA. nSljedeće sezone bi moglo biti:n___________________Costa___________________nHazard___________Fabregas__________Cuadradonn__________Matić__________Koke/Pogba_______nOsim Kokea i Pogbe možda bi mogao i Kondogbiu dofurat i naravno obrambenog još jednog tipa Varane, Stones itd.

avatar
superfrankielamps
Sunday, 03.05.2015
22:10

Nije jos pokazao sta zna,ali mislim da Cuadrado nije igrac za prvu postavu Celsija..Ne cini mi se bas da je inteligentan,kao sto su Azar i Vilijan npr.Dobra rezerva moze biti.

avatar
Realan tip
Sunday, 03.05.2015
18:25

Najgora sezona u istorjiji PL, a ovo sto Murinjo radi sa ovakvim igracima je zestoki antifudbal.Nisu dali vise od jednog gola zadnjih 5 utakmica.Bezveze su skroz, ali ostali su jos duplo gori, tako da titula je zasluzena, ali nisu najbolji, vec su samo manje losi od ostalih timova u PL koja je debelo posrnula ove godine.

avatar
Carina
Sunday, 03.05.2015
21:37

Lesteru smo dali tri, ali dobro, samo ces da hejtujes, pa nije ni bitno.

avatar
NIKE
Sunday, 03.05.2015
21:46

Kako nisu dali, prošli meč Lesteru dali 3 gola u gostima, a imaš li ti podatak da su i Kosta i Remy - oba povređeni i nisu igrali zadnjih 5 utakmica?? Morao igrati 38godišnji Drogba, da recimo u Reala ne igraju CR i Benzema 5 mečeva - makar mu bili protivnici i amateri kao Kordoba, Granata, Elče, Eibar i Levate - vidio bi koliko bi golova dali, ili da PSG igra bez Ibre i Kavanija - zamisli koja tuga, - u Uniteda nitko iz napada nije povređen (Runi, Falkao, Persi, Vilson, LiMarija, Felaini, Mata, Jang...) pa nisu dali niti 1 gol u zadnje 3 tekme. Po tebi je znači i Juventus samo manje loš od ostalih i Bayern je onda takođe manje loš od ostalih, a i Real i Barca su onda manje loši od ostalih u ligi, ako tako gledaš, o PSGu da ne govorim - oni igraju najlakšu ligu od liga petice.

avatar
Lord Bobinho1
Sunday, 03.05.2015
18:14

Na ruzan nacin su osvojili titulu,pomocu poklonjenog penala.

avatar
Chelseamacedonia
Monday, 04.05.2015
02:09

Ali zato West Bromwich albion pobedio casno i posteno....

avatar
Jonas Gutierrez
Sunday, 03.05.2015
17:45

Svaka cast, zasluzeno! Najbolji tim u Engleskoj ove sezone je osvojio titulu.

avatar
Denis Split
Sunday, 03.05.2015
17:40

Čestitke od navijača Arsenala. Nije mi drago šta je Chelsea osvojio titulu, Arsenal igra ljepši i atraktivniji nogomet, ali realno, titulu zaslužuje ekipa koja igra konstantno dobro cijele sezone kao Chelsea, a ne ekipa koja tek drugi dio sezone igra kako treba kao Arsenal. Jedva čekam sljedeću sezonu. Još jednom čestitke.

avatar
Carina
Sunday, 03.05.2015
21:38

Arsenal ne igra lepsi ni atraktivniji fudbal. Ni sledece sezone Arsenal nece uraditi nista.

avatar
Sunday, 03.05.2015
17:33

Bavo za Nemanju i baneta, zasluzeno kao i ceo tim.

avatar
dzedaj vitez
Sunday, 03.05.2015
17:32

Kakav tim takva i titula

avatar
johnterry26
Sunday, 03.05.2015
21:16

Ubedljiv tim znaci!

avatar
talinisan
Sunday, 03.05.2015
17:11

laganooo do tituleeee

avatar
Gooner4
Sunday, 03.05.2015
17:11

Bravo plastiko! Fali vam jos jedna titula da stignete Sanderlend po broju istih HAHAHAHA! Zna se ko je najveci u Londonu! COYG!

avatar
Sunday, 03.05.2015
20:19

Vama fali jos jedna titula LS da stignete CZ Poz

avatar
Gooner4
Sunday, 03.05.2015
20:50

Polako, doci ce i to, ali da vi stignete Arsenal po broju titula to nece doci. :)

avatar
iq poket
Sunday, 03.05.2015
20:23

Polako, stici cemo i vas i specijalistu za neuspjehe :-)

avatar
Vamos Real
Sunday, 03.05.2015
17:06

Svaka cast,potpuno zasluzeno,cak su ih i sudije ostecivale vecim delom sezone.. :)

avatar
Andrej
Sunday, 03.05.2015
17:03

Svaka cast! Neka je sa srecom! Ajde sad plavicasti, na ulice Londona... svih 30-ak hiljada

avatar
lamps8
Sunday, 03.05.2015
16:59

bravo svaka cast evo kako sam ja video sezonu celsija:pocetak neverovatan ubedljivo najbolji fudbal pa mogu reci svetu,odlicno je murinjo iskoristio fabregas i igrao se otvoren fudbal,bez poraza sve do meca sa njukastlom tada je ekipa izgubila samopouzdanje,murinjo je to video i krenuo da igra po svom sistemu i tako je bilo do kraja sezone ipak svakas cast posle 5 godina titula se vraca u london prekinuta je dominacija mancesterskih timova.

avatar
Nikola M.
Sunday, 03.05.2015
16:59

Iskreno čestitam svim navijačima Čelsija na osvojenoj tituli, uživajte u ovim lepim trenucima, šta drugo da vam kažem.

avatar
superfrankielamps
Sunday, 03.05.2015
22:14

Hvala,nadam se da ce se Junajted vratiti sledece sezone u potpunosti i boriti se sa nama rame uz rame za titulu,iako ga ne volim,Junajted nam je jedini pravi rival.

avatar
Nikola M.
Monday, 04.05.2015
01:16

Hvala i tebi na lepim željama. Pozdrav.

avatar
gunner 85
Sunday, 03.05.2015
16:44

cestitke celziju i njegovim navijacima ...... celzi je igrao najkonstantnije cele sezone i zasluzio je titulu ...... jos jednom cestitke na tituli i vidimo se sledece sezone .......

avatar
Chelseamacedonia
Sunday, 03.05.2015
19:27

Hvala i tebi sve najbolje......

avatar
Footbal Fanatic
Sunday, 03.05.2015
16:43

Titula!!!!!!!! SAMO NAPRED!!!FAN CLUB SERBIA!

avatar
Shone
Sunday, 03.05.2015
16:37

Bravo plavci!!! potpuno zasluzena titula...bili smo cele sezone na celu tabele i bez konkurencije! mogu samo da nas mrze...

avatar
Aleksandar Vukmirovic
Sunday, 03.05.2015
16:34

Momci cestitam na tituli,zasluzeno...svi konkurenti su igrali toplo hladno jedino ste vi uvek bili konstantni i jos jednom cestitam...nadam se da ce sledece sezone biti zanimljiviji sampionat :D

avatar
Plasticni Ja
Sunday, 03.05.2015
16:33

ŠAMPIONI!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
Ajde?
Sunday, 03.05.2015
16:32

Čelsi je ozvaničio ono što se znalo još u Decembru. bili su najkonstantniji tokom čitave sezone i potpuno zasluženo su šampioni. Samo moliću bez nekog preteranog uzdizanja Murinja, čovek nije uradio ništa specijalno ove sezone, imao je najjači tim, uz to je konkurencija nikakva ove sezone. Takodje, pričanje o Čelsiju kao velikom klubu je besmislica, oni su danas osvojili tek petu titulu, što je Liverpul uradio pre 68, Junajted pre 58, a Arsenal pre 77 godina. Čelsi je jak klub, ne i veliki.

avatar
Gorčilo
Sunday, 03.05.2015
16:30

Zasluženo.Sve čestitke Čelziju i njihovim navijačima.Ovo kažem kao navijač Liverpula.Od prvog do poslednje kola su pokazali najviše.Ali ono što moram da pomenem jeste to da je ovo bila sezona u kojoj ni sam Čelzi kao i njegovi konkurenti nisu pokazali Bog zna kakvu igru.Ne pamtim da se u Engleskoj igrao lošiji fudbal kao ove godine.Nadam se a i volio bih kada bi se Liverpul sledeće sezone umešao sa Čelzijem u borbi za titulu.

avatar
Wengerizam
Sunday, 03.05.2015
16:29

Cestitam na tituli.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 03.05.2015
16:29

koliko je roman platio da se dosudi onakav penal?napreduje celzi sad imaju titulu vise od sitija u premijer ligi...moralo je i ovo da se desi obzirom na potrosene stotine miliona

avatar
Carina
Sunday, 03.05.2015
21:42

Tek je pocelo, nadobijaces se minusa i u sledecoj sezoni, a Zoze i plavci ce slaviti ;)

avatar
NIKE
Sunday, 03.05.2015
16:29

Fabregas konačno uzeo titulu Premiershipa, nakon 5-6 godina igranja u malom lokalnom timu iz sjevernog dijela grada, došao je u Evropski dio grada Londona i ostalo je historija.

avatar
Topdzija u srcu
Sunday, 03.05.2015
16:28

Svaka cast na tituli,al ono sto je uradio Azar nije u redu za igraca takvog kalibra.Takve bi ja kaznjavao crvenim kartonom.

avatar
Carina
Sunday, 03.05.2015
17:32

ahhahahahhahaha svi sajtovi kazu da je bio penal, samo Andrijasevic i ti mislite da nije bio penal XD

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 03.05.2015
16:27

HVALA VAM MOMCI !!!nPRIDE OF LONDON - CHELSEA FC !nMI SMO NAJJACInLijep je osjecaj vratiti se na vrh nakon 5 godina! Ovo je pocetak novog Celsija,ovo je sjajan pocetak!!!! nKTBFFH

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 03.05.2015
20:18

Svaka cast Celziju na tituli zasluzili ste to, cestitke i tebi i svim iskrenim navijacima Celzija.A znam sada ce mnogi reci Celzi plastika ovo ono.Bitno je sada sta je, a ne ono sto se desilo prije nekoliko godina kada ti neko dodje ne pita te ej druze kako si bio nego kako si sada trenutno,tako da nema smisla sada pricati ko je zeljezo,plastika,papir itd.svaka cast celzijevci pjevajte,smejte se i uzivajte.Pozdrav i sve najbolje vidimo se sledece sezone...

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 03.05.2015
16:27

Krivo mi je sto smo sad osvojili titulu. Zeleo sam da nam u sledecem kolu, Gerrard jednim KLIZECIM startom uruci trofej i penal Azaru.

avatar
AxweII
Sunday, 03.05.2015
16:54

A ti si kao navijac Barse ili mozda Celskija? Ili po potrebi?! hahahahhaha

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 03.05.2015
20:46

Navijam za Partizan, Milan, Barselona, Celsi i River. A najvise navijam za KK Partizan.

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 03.05.2015
20:13

cekaj,cekaj za koliko ti klubova navijas pa znaci sada i ja mogu reci za bayern osvojili smo nema smisla ...

avatar
Sunday, 03.05.2015
16:26

Cestitam plavci. Potpuno zasluzeno osvojena titula, nema sta. Mnogi ce reci da i niste bas imali pravog konkurenta, sto i jeste istina , s tim da niko nije mogao da drzi formu citavu sezonu,(mislim na siti,arsenal,liverpul,utd) ali mislim da to ne smemo prigovarati jer ste ipak bili najbolji ove sezone. Cestitam jos jednom na osvojenoj tituli :)

avatar
johnterry26
Sunday, 03.05.2015
16:37

Bravo , hvala !

avatar
Nikola Kum Dragišić
Sunday, 03.05.2015
16:25

TITULA!!! Cestike momci , cestitke plava braco!

avatar
Juventino SS
Sunday, 03.05.2015
16:25

Čestitam. Svim šampionima treba čestitati iako ne simpatišem Čelsi.

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 03.05.2015
16:54

Ako je titula osvojena uz mutnje radnje, mislim da im ne treba cestitati.

avatar
Chelseamacedonia
Monday, 04.05.2015
02:16

i vama isto u bella italija cestitamo titulu iako ne mrzim ni jednu ekipi ali volim chelsea

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 03.05.2015
20:53

@SelicUros Nisam mislio konkretno na Celsi, vec uopsteno.

avatar
iq poket
Sunday, 03.05.2015
20:22

Sto je osvojena uz mutne radnje? Da nije Celsi namjestao utakmice mozda? Sjeti se koliko je prije polusezone bilo nedosudjenih penala za Čelsi... Iako je ovaj danas po mom misljenju bio penal.

avatar
Кун
Sunday, 03.05.2015
16:25

Svaka cast, cestitam na tituli.

avatar
skols18
Sunday, 03.05.2015
16:24

oni nikad nece biti sampioni pravi i pobednici.plastika na kilo

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 03.05.2015
16:32

Hvala na cestitkama! :D We are the champions

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 03.05.2015
16:32

Hvala na cestitkama! :D We are the champions

avatar
Делија_момак
Sunday, 03.05.2015
16:24

Честитке Банету и Немањи на освајању титуле :)