Čelsi bez Matića nije nepobediv!

Autor: Boban Filipović
subota 06.12.2014.
15:41
Izvor: Sportske.net

"Sent Džejms Park" ostaje neosvojiva tvrđava za Murinja! Ništa od klupskog rekorda, Čelsi doživeo prvi poraz ove sezone na gostovanju Njukaslu. Fantastičan meč, rezerviste u glavnim ulogama - Papis Sise dvostruki strelac, Drogba doneo neizvesnu završnicu

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Odličan meč na premijeri 15. kola Premijer lige, "Svrake" su hrabrom igrom savladale lidera na tabeli rezultatom 2:1 i prekinule njegov nepobedivi niz od 23 utakmice.

U provm poluvremenu nije bilo golova, Njukasl je ostavio nešto bolji utisak, najbolji priliku propustio je Kolbek, Kurtoa je pravovremeno intervenisao i skratio ćoše.

"Plavci" su u finišu prvog dela mogli do prednosti, Oskar je imao dobru šansu, ali se na odmor odlazi pri najnepopularnijem rezultatu.

Menadžer crno-belih Alan Pardju je bio prinuđen da na poluvremenu izvede golmana Eliota koji se povredio, novi peh za njegovu ekipu nakon povrede prvog čuvara mreže Tima Krula, međ stative je u nastavku stao Irac Elnvik.

Ključni trenutkak utakmice bla je Pardjuova izmena iz 53. minuta kada umesto Remija Kabele na teren ulazi Papis Sise.

Britain Soccer Premier League

Senegalskom napadaču je trebalo svega pet minuta provedenih u igri da dovede Njukasl u vođstvo. Sami Ameobi je centrirao s levog boka, Gari Kejhil katarstofalno reaguje, maši loptu, a Sise lagano iz neposredne blizne trese mrežu.

Gosti iz prestonice od tada angažovanije kreću ka golu crno-belih sa severa, Širle je oprobao udarac iz daljine samo što je ušao u igru umesto Oskara, agilan je bio Dijego Košta, a Eden Azar nakon  sjajne asistencije Bransilava Ivanovića pogađa stativu.

Minut kasnije (79'), Kolbek je fantastično isekao jednu loptu na sredini terena, sevnula je kontra, Musa Sisoko ostavlja samog Sisea, a ovaj po drugi put uspeva da primora Tiba Kurtou da vadi loptu iz mreže.

U 82. minutu Stiven Tejlor dobija drugi žuti karton, "Svrake" ostaju sa čovekom manje, to stavra pritisak domaćinu što Čelsi koristi i smanjuje na 1:2 pet minuta pre kraja regularnog dela utakmice.

Sesk Fabragas maestralno centrira iz slobodnjaka, rezervista Didije Drogba je najviši u skoku, postiže gol glavom i uvodi utakmicu u neizvesnu završnicu.

Britain Soccer Premier League

"Plavci" silovito napadaju i opasno prete, ali treći golman "Svraka" Džek Elnvik izrasta u junaka trijumfa zbog odličnih intervencija nakon pokušaja Košte, Felipea Luisa i Baneta Ivanovića.

Čelsi je poražen prvi put ove sezone i propustio je priliku da obori rekord po broju uzastopnih utakmica na kojima nije poražen. U igri Murinjovog tima se osetio izostanak Nemanje Matića. Srbin nije imao pravo nastupa zbog suspenzije, na njegovoj poziciji igrao je Džon Obi Mikel.

Golove sa "Sent Džejms Parka" pogledajte OVDE.

Britain Soccer Premier League

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boris Stjepic
Saturday, 06.12.2014
16:43

Mourinhu igra stalno ista ekipa, eto danas Mikel zalutao u prvu postavu, logicno je da su kad tad morali pasti....