Čačić: ''Utakmica protiv Islanda zahtevna''

Autor: Beta Beta
subota 10.06.2017.
16:06
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić ocenio je danas da će predstojeća utakmica protiv Islanda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo biti zahtevna, ali da će njegovi igrači učiniti sve da se nametnu i da dominiraju.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

"Utakmica je zahtevna, a bodovi su nam potrebni. Domaćin je jako kvalitetan, ima konstantu dobrih igara, krasi ga kompaktnost, timska igra i upornost tokom svih 90 minuta. Imaće i veliku podršku s tribina, jer Hrvatska je svima veliki motiv. Ali, pokušaćemo da se nametnemo i da dominiramo, pogotovo s našim vrsnim igračima u sredini terena", rekao je Čačić, prenosi Hina.

Hrvatska fudbalska reprezentacija otputovala je u Rejkjavik, gde će sutra igrati protiv Islanda meč šestog kola Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Spisku povredjenih igrača u Čačićevom timu pridružio se golman Danijel Subašić, zbog problema s ahilovom tetivom, a štoper Marko Lešković dobio je udarac u kvadriceps. Takodje, Luka Modrić i Mario Mandžukić su pre nedelju dana igrali u finalu Lige šampiona.

"Iza njih je najduža sezona, bio im je potreban odmor i osveženje. Ali, siguran sam da će biti motivisani i da će opravdati sve pohvale i sutra u hrvatskom dresu"
, rekao je Čačić.

Hrvatska je prošle godine pobedila Island sa 2:0.

Nakon pet odigranih kola, Hrvatska je prva na tabeli Grupe I sa 13 bodova, dok je Island drugi sa tri boda manje.

Utakmica se igra sutra od 20.45. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke