Čačić: ''Šimunić je oličenje poštenja i čestitosti!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.09.2015.
17:39
Izvor: Sportske.net, index.hr

I dok se u Hrvatskoj ne stišava bura povodom njegovog izbora na mesto selektora, Ante Čačić danas objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice i tom prilikom, između ostalog, obrazložio izbor Josipa Šimunića za svog pomoćnika.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS

Povezane vesti

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Hrvatska nastavlja protiv Bugarske 10. oktobra na Maksimiru, a tri dana kasnije rival će im biti Malta u Atardu.

Novoizabrani selektor Ante Čačić je danas objavio spisak igrača na koje računa za ove utakmice. To su:

Golmani: Danijel Subašić (Monako), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Odbrana: Darijo Srna (Šahtjor), Šime Vrsaljko (Sasuolo), Marko Lešković (Rijeka), Vedran Ćorluka (Lokomotiva Moskva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpul), Danijel Pranjić (Panatinaikos), Josip Pivarić (Dinamo Zagreb)

Vezisti: Luka Modrić, Mateo Kovačić (oba Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Ivan Rakitić (Barselona)

Napadači: Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Volfsburg), Ivica Olić (HSV), Mario Mandžukić (Juventus), Andrej Kramarić (Lester), Duje Čop (Malaga).

Naravno, u obraćanju novinarima, Čačić se osvrnuo i na negativne reakcije koje su pratile njegov izbor, uveren da su napadi na njega neosnovani.

''Naviknut sam na kritike, doživljavao sam ih i kada sam preuzimao Dinamo. Ovo je demokratija. Ono što me drži jeste to da iza mene stoji rad, odgovornost i poštenje. To sam pokazao gde god sam radio i dokazaću i ovde. Ovo je vrh moje karijere.

Žao mi je zbog atmosfere, jer se šalje poruka da se u Hrvatskoj ne može raditi. Zašto ja iz Hrvatske ne mogu biti potvrđeni stručnjak, zašto bih morao raditi u inostranstvu da bi me pozvali?

Ovo je nama na ponos, da se radom i poštenjem može doći do velikih stvari. Trenirao sam devet igrača ove reprezentacije. Nisam pao s Marsa, išao sam iz kluba u klub i iza sebe ostavljao dobar posao. Svi koji su sa mnom sarađivali su ponosni", istakao je Čačić, a prenosi ''Index''.

Kao što već znate, jedan od njegovih pomoćnika biće i Josip Šimunić, koji je u proteklih par godina, od one utakmice sa Islandom na Maksimiru, češće bio u medijima zahvaljujući veličanju ustaštva, nego po bavljenju fudbalom.

Čačić ima visoko mišljenje o njemu.

"Bio sam mu trener. On je oličenje poštenja i čestitosti. Omiljen je među navijačima i među igračima. Pomoći će mi da kreiramo ugodno okruženje oko i u reprezentaciji.

Što se kazne FIFA tiče, nju je odradio. Sada ima priliku da se na neki način rehabilituje i na klupi. Gledam ga isključivo kao čoveka i domoljuba, kao čoveka koji ne mrzi. Ta jedna situacija  koja se dogodila ne treba ga pratiti celi život'',
poručio je Čačić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Tuesday, 22.09.2015
17:49

jad i beda a sta se drugo moglo i ocekivati! ne pricamo o makedoncima ovde!