Čačić o Portugalu: "U ovoj fazi nema lakih protivnika"

Autor: Beta Beta
sreda 22.06.2016.
23:51
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je večeras da je Portugal težak protivnik, ali je istakao da veruje u kvalitet svoje ekipe.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

"U ovoj fazi takmičenja nema laganih protivnika, a mi smo dobili možda i najtežeg. Ali, bili smo i u najjačoj grupi pa smo je uspešno prošli i nema razloga da i u ovaj susret ne udjemo sa samopouzdanjem. Poštujemo Portugal, ali verujemo u kvalitet, zajedništvo i karakter koje smo do sada pokazali i radujemo se novom izazovu", rekao je Čačić, prenela je "Hina".

Sve do petog minuta sudijske nadoknade vremena u utakmici Island - Austrija, protivnik Hrvatskoj u osmini finala bio je Island. Medjutim, tada je Aron Traustason je postigao gol za pobedu Islanda od 2:1 i gurnuo je svoju reprezentaciju na drugo mesto i na megdan Englezima, dok je Portugal pao na treće mesto, nakon što je odigrao 3:3 protiv Madjarske.

Hrvatska je protiv Portugala igrala tri puta i sva tri puta izgubila. Dva puta u prijateljskim utakmicama i na Evropskom prvenstvu 1996. godine (0:3), kad je Miroslav Blažević odmarao glavne igrače za četvrtfinalni dvoboj sa Nemcima.

Utakmica osmine finala Evropskog prvenstva izmedju Hrvatske i Portugala igra se u subotu od 21h u Lensu. Pobednik te utakmice će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Poljska - Švajcarska.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 23.06.2016
09:34

Ma kakav bre Portugal! Ajmo braćo samo jako! Ajmo Vatreni sve do finala! Finale Hrvatska - Nemačka!

avatar
FCBarca
Thursday, 23.06.2016
09:10

Prolazi Hrvatska

avatar
real4ever
Thursday, 23.06.2016
00:27

Najgora stvar im je negativan skor. Tri meča, tri poraza bez postignutog gola. Još gora stvar euforija. Odigrali su tri dobre utakmice i sad su malo visoko. Najopasnije stanje za balkance. Da su u pitanju nijemci ili englezi ne bih imao dilemu. Rekao bih da Hrvatska ide dalje, no ovako mislim da će ih Portugal prizemljiti i poslati u Hrvatsku. Još gora stvar ako Ronaldo bude u elementu, sam će ih potopiti.

avatar
Miha
Thursday, 23.06.2016
09:48

Volio bih da se tvoje precizno i tacno objasnjenje ne obistini, jer nevjerovatno je kako Hrvati igraju pozrtvovano i lijepo za oko. Ali, taj mentalitet moze da ih pojede. Nadam se da nece.

avatar
Krešo Arsenal
Thursday, 23.06.2016
10:45

Mozda kolega nacija leti visoko ali igraci su smireni ,stalozeni i govore da idu od utakmice do utakmice..A i ako ispadnemo nije kraj svijeta ali bilo bi šteta