Čačić: ''Iz ovoga ćemo izaći još jači''

Autor: Beta Beta
nedelja 19.06.2016.
01:05
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je danas da će njegova ekipa, posle incidenata na utakmici protiv Češke, izaći još jača i poručio da niko neće uspeti da sruši snove igračima.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

"Želim da poručim da hrvatsku reprezentaciju i ove igrače ne mogu da zaustave. Neće srušiti snove igračima, iz ovog ćemo izaći još jači. Hrvatska reprezentacija je simbol patriotizma. Nadam se da će oni koji su osramotili celu naciju biti prepoznati i da će biti dovedeni tamo gde im je mesto", rekao je Čačić.

Fudbaleri Hrvatske i Češke odigrali su juče nerešeno 2:2 u utakmici drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva. Meč je bio prekinut u samoj završnici zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.

Sa četiri boda u prve dve utakmice Hrvatska je praktično osigurala plasman u osminu finala, ali je pitanje sa koje će pozicije krenuti u drugi krug jer može biti i treća.

Na današnjem treningu Hrvatske nije bilo šestorice prvotimaca - Luke Modrića, Maria Mandžukića, Domagoja Vide, Ivana Perišića, Vedrana Ćorluke i Marsela Brozovića.

"Kod većine igrača se radi o kontuzijama... Mandžukić i Modrić su iz predostrožnosti otišli na magnetnu rezonancu. Ne radi se o težim povredama, a videćemo kakav će biti oporavak", rekao je selektor Hrvatske.

Hrvatska je protiv Češke odigrala sjajnih 75 minuta. Imala je prednost od 2:0 i igru, ali je u završnici pala što su Česi iskoristili postigavši dva gola.

"Postoji žal i mala frustracija kada na ovakav način odigrate utakmicu i ne ostvarite pobedu. Česi su ubacili dva centaršuta i postigli dva gola. Moramo biti ponosni na ekipu koja je odlično radila 70-tak minuta. Mislim da smo odigrali još bolje nego protiv Turske. Verujem da ćemo se iz utakmicu u utakmicu dizati bez obzira na početnu postavu", kazao je Čačić.

On je naglasio da je glavni cilj proći grupu, ali i dodao da protiv svakog protivnika Hrvatska mora igrati bez respekta.

"Ako to uspemo i protiv Španije biću zadovoljan, bez obzira na rezultat", dodao je Čačić, ali nije želeo da otkrije hoće li biti promena u sastavu.

"Videćemo kako će momci reagovati na treninzima. Reprezentacija ima kadar koji može da odgovori svakoj utakmici. Neće biti laka utakmica, jer se odlučuje o prvom mestu u grupi", rekao je Čačić.

Čačić je otkrio i šta je kapiten Darijo Srna poručio saigračima.

"Srna se danas obratio igračima kazavši im da je 15 godina u reprezentaciji i da reprezentacija nikada nije igrala tako dobro. Poručio je saigračima da nikada nismo bili tako jaki. Kad vidimo kako smo odigrali prve dve utakmice mogu samo da se složim", kazao je Čačić.

Utakmica trećeg kola Grupe D izmedju Hrvatske i Španije igra se u utorak u Bordou.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke