Čačić: "Desetorica terorista uništili sve što smo radili"

Autor: Beta Beta
petak 17.06.2016.
23:00
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske osudio je divljanje njihovih navijača na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu i dodao da je prekid u završnici susreta poremetio njegovu ekipu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Današnja utakmica drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva između Hrvatske i Češke, koja je završena 2:2, bila je prekinuta na oko pet minuta u završnici susreta zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.

"Ovo nisu hrvatski navijači nego teroristi. Ono što mene boli jeste što država neće da se izbori s tim. To je teroristički čin njih desetorice, nema ih više. Nadam se da će biti identifikovani i da će završiti gde im je mesto. Oni nisu zaslužili da budu na tribinama, uništili su sve što smo uradili", rekao je Čačić posle utakmice.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je najavila da će pokrenuti disciplinski postupak, a u Fudbalskom savezu Hrvatske se čak pribojavaju i izbacivanju sa šampionata.

"Najradije bih pričao o fudbalu. Čestitam igračima na dobroj igri, na zasluženom vođstvu. Malo nas je poremetila povreda Luke Modrića i onda se još dogodio taj prekid. Siguran sam da se odgovorni za to smješkaju u foteljama. To je nešto što ne koristi našoj zemlji, našim ljudima i igračima koji s ponosom nose dres", rekao je Čačić.

Reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić izrazio je nadu da nacionalna selekcija neće biti izbačena sa prvenstva Evrope zbog divljanja navijača.

"Sudija je razmišljao da prekine utakmicu. Onda bi bilo još većih problema, ovako smo bar završili utakmicu. Tužno je reći, ali više mira imamo kad igramo prijateljske utakmice ili u gostima. Ne znam što bi pametno rekao" rekao je Rakitić i dodao:

"I šta sada? Treba videti hoćemo li uopšte igrati protiv Španije, možda nas oterati ući. Više ljudi je uz reprezentaciju nego što nije, nadam se da će UEFA to uzeti u obzir i neće nas izbaciti s EP", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Elliott Roger
Saturday, 18.06.2016
00:30

Progledati kroz prste? Dokle vise da vam gledaju? Nece vas izbaciti vi ste njihovi miljenici, znate vi to i sami.

avatar
saka7903
Friday, 17.06.2016
23:43

Svim zemljama bivse Jugoslavije sem mozda Slovenaca treba zabraniti takmicenje kako reprezentativnog tako i klupskog fudbala do daljeg.nDokle god se ovi sto sebe nazivaju navijacima ne oteraju sa stadiona u (ludnice,zatvore,rudnike) dotle treba da traje suspenzija pa makar ona trajala i 50 god.jer sto je mnogo,mnogo je.nSportska borilista su postala poligoni politicko-nacionalisticko-reklamno-propagadni program pojedinih neizivljenih budala.

avatar
bagra
Saturday, 18.06.2016
10:55

Skroz realno, a pogotovo klupski fudbal koj8 je sramotan!

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 17.06.2016
23:07

Koliko su to glupi i ograniceni umovi...Zamisli kad svojoj reprezentaciji nanosis stetu.

avatar
tony zahirovic1234
Friday, 17.06.2016
23:06