Burno u Marseju - Incidenti, prekid, na kraju remi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.09.2015.
23:30
Izvor: Sportske.net

Mnogo bure izazvao je večerašnji derbi šestog kola francuske Lige 1, između Marseja i Liona na Velodromu. Bar je konačan rezultat - ''miroljubiv''...

BETA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
BETA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici šestog kola šampionata Francuske, Marsej i Lion su igrali nerešeno, 1-1, ali ceo događaj su pokvarili huligani sa tribina, zbog kojih je sredinom drugog poluvremena došlo i do polučasovnog prekida meča.

Tako nešto moglo se naslutiti i pre meča, kada su ''navijači'' Marseja na svojoj tribini istakli obešenu lutku sa likom Matjea Valbuene, nekadašnjeg fudbalera tog kluba, a sada jednog od najboljih igrača Liona.

A kad je sama utakmica u pitanju, Lion je poveo u 25. minutu meča, golom Lakazeta iz jedanaesterca, a novi problemi za domaće usledili su u 44. minutu, kada je Alesandrini zaradio direktan crveni karton.

Zatim je, sredinom drugog poluvremena, usledio pomenuti prekid zbog novog huliganskog pira, a ubrzo posle nastavkautakmice,  iako brojčano oslabljeni, domaći su u 68. minutu stigli do izjednačenja - strelac je bio Rekik - 1:1.

Sam finiš meča obeležio je pomenuti Valbuena, koji je u nadoknadi vremena imao dve velike prilike, ali nije uspeo nijednu da iskoristi. Oba puta je loptu poslao pored gola, pa Marsej može da bude zadovoljniji osvojenim bodom.

Dodajmo još i da je srpski internacionalac Milan Biševac odigrao svih 90 minuta u ekipi Liona.

Ranije danas, Sent Etjen je na svom terenu savladao Nant sa 2-0, Bordo je na svom terenu igrao 1-1 sa Tuluzom, a za iznenađenje se pobrinuo Lorijen, koji je kao gost savladao ekipu Monaka sa 3-2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke