Bundesliga - Može li Levandovski da odbrani titulu ''kralja strelaca''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.12.2014.
12:00
Izvor: Sportske.net

Pauza je u Bundesligi, pa je na polovini sezone prilika i da se osvrnemo i na Listu strelaca u jednoj od najjačih liga u Evropi.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Podsetimo, zvanje ''kralja strelaca'' brani Robert Levandovski, napadač minhenskog Bajerna, koji je prošle sezone, u dresu vicešampionske ekipe Dortmunda postigao 20 golova u Bundesligi i za dva pogotka nadmašio sada već bivšeg napadača Bajerna Marija Mandžukića.

Očekivalo se da će po dolasku u redove šampiona sjajni Poljak biti još ubojitiji, ali to jesenas baš i nije bilo tako, iako Bavarci ponovo dominirajju i prosto se poigravaju sa svojim rivalima u Bundesligi.

Posle 17 odigranih kola, dakle na polovini sezone, Robert Levandovski deli tek šesto mesto na Listi strelaca, sa sedam postignutih golova.

Mimo svih očekivanja, ubedljivo vodi iskusni napadač Ajntrahta iz Frankfurta, 31-godišnji Aleksander Mejer sa 13 golova. Radi se o fudbaleru koji već punih deset godina nastupa u dresu Ajntrahta, koji je prošle sezone, na primer, postigao samo osam golova, ali zato ove sezone blista punim sjajem.

Na drugom mestu je Arjen Roben iz Bajerna, koji je u jesenjem delu sezone 10 puta zatresao protivničke mreže, a treći je Čupo-Moting iz Šalkea sa 9, ispred Okazakija iz Majnca i Belarabija iz Leverkuzena sa po 8 pogodaka.

Dakle, pitanje je, može li Levandovski u drugom delu sezone da se probije među vodeće i eventualno odbrani tron?




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Südkurve72
Tuesday, 30.12.2014
13:40

Tesko, jer u Dortmundu dok je bio sve je islo na njega, a u Bayernu je samo saraf u masineriji...

avatar
Mario Götze - Return
Thursday, 01.01.2015
23:22

Upravu si ali ako se Gvardiola odluci da igra akcije tako da ih on pakuje moguce je.U ovoj polu sezoni su to obicno radili Gece i Roben a u sledecoj ce mozda neko drugi.