Bundesliga - Bajernova rutina, Borusija nastavlja da prima udarce!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.09.2014.
17:22
Izvor: Sportske.net

Odigrane su prve utakmice današnjeg dana u Bundesligi u standardnom terminu od 15:30, Šalke je u derbiju kola bio bolji od Borusije, dok je Bajern slavio na gostovanju Kelnu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

U derbiju kola koji je mnogo više od obične utakmice Šalke je kao domaćin bio bolji od posrnule ekipe Borusije iz Dortmunda rezultatom 2:1. Ekipa koju predvodi trener Keler je rano stigla do prednosti od 2:0 golovima Matipa nakon ogromne greške odbrane Dortmunda (tačnije Matsa Humelsa) i Čupo-Motinga koji je postigao gol nakon odbijene lopte u šesnaestercu gostiju.

Samo 3 minuta bilo je potrebno gostima da se vrate u meč. Adran Ramos je poslao odličnu loptu ka golu gostiju, reagovao je odlično Obamejang koji vraća Dortmund u život, ali je to, ispostavilo se na kraju, sve što je ekipa jirgena Klopa uspela da uradi. Nisu pomogli u drugom poluvremenu svežiji igrači poput Kagave ili Jojića, Šalke je uspeo da slavi u ovom derbiju. Ovo je Dortmundu treći meč bez pobede uz dva poraza.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Bajern iz Minhena polako podiže formu u ovom šampionatu i rutinski je slavio na gostovanju novom prvoligašu Kelnu sa 2:0. Golove za Bajern su postigli Mario Gece i Halfar nakon autogola i nesrećne intervencije. Golovi su postignuti u oba poluvremena. Ekipa Pepa Gvardiole je apsolutno kontrolisala igru, bila je mnogo opasnija od domaćih i na kraju je zasluženo slavila pomenutim rezultatom.

Golovi OVDE.

Leverkuzen je odlično startovao u Bundesligi, ali već je počeo da posrće pošto nije uspeo da uzme sva tri boda u Frajburgu. Najzaslužniji za ovakav ishod jeste doskorašnji kapiten reprezentacije BiH, Spahić, koji je dobio drugi žuti karton već sredinom prvog poluvremena. Na kraju, bez nekih velikih prilika na obe strane, iako je Leverkuzen bio nešto konkretniji. Za ekipu Frajburga ceo meč na klupi je presedeo Stefan Mitrović.

Najveće iznenađenje na početku prvenstva bio je Paderborn, ali je i ova ekipa pokazala da ne može da se nosi sa jačima od sebe, kao što su ekipe Bajerna iz Minhena u prethodnom kolu, ili ekipa Borusije iz Menhengladbaha u ovom. Kao domaćini nisu mogli više od časnog poraza, bilo je na kraju 1:2 za goste koji su već nakon 15 minuta imali prednost od 2:0. Paderborn je napadao, ali su gosti znali kako da se odbrane i da odnesu svojoj kući sva tri boda i da se sada nađu na drugom mestu Bundeslige.

Štutgart je konačno pobedio u ovom prvenstvu i nagovestio neke bolje dane za ovaj klub. Ova ekipa koja se mučila da postigne gol na početku ovog prvenstva i koja je bila prikovana za dno, slavila je u meču sa Hanoverom rezultatom 1:0, a veliku radost domaćima doneo je Švab na asistenciju Gendtnera u 70. minutu. Igrao je i naš Filip Kostić od početka drugog poluvremena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke