Bufon: ''Svi su potcenili Italiju uoči EP!''

Autor: Beta Beta
utorak 28.06.2016.
16:47
Izvor: Beta

Golman italijanske fudbalske reprezentacije Đanluiđi Bufon rekao je danas da je ponosan na nastupe svoje ekipe na Evropskom prvenstvu u Fancuskoj i da su svi potcenili "azure" uoči početka turnira.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Italija se juče plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju sa 2:0 golovima Đorđa Kjelinija i Gracijana Pelea.

Ekipu Antonija Kontea su mnogi italijanski ali i svetski mediji ocenili možda najgorim italijanskim timom na velikim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina, što Bufon i saigrači nisu zaboravili.

"Dug i mučan put je pred nama. Na putu su nam kvalitetne ekipe. Ne možemo da kažemo da je ovo sjajno prvenstvo za nas, pošto smo tek u četvrtfinalu. Neću zaboraviti da su pre početka turnira mnogi malo očekivali od našeg tima. Dokazali smo da smo bili vrlo potcenjeni i ponosan sam na to", rekao je Bufon za Skaj Sport Italija.

Bufon je dodao da je srećan što je ekipa prekinula niz loših rezultata protiv Španije.

"Posle višegodišnjih poraza od Španije, uspeli smo. U redu, ovo je samo osmina finala, ali bolje i to nego ništa. Odigrali smo dobro, ali posle prvog poluvremena vodili smo 1:0 što je bilo manje nego što smo zaslužili. Znali smo da utakmica može da se promeni posle pauze. Tako je i bilo, ali nismo se samo koncentrisali samo na odbranu, već smo imali nekoliko prilika da dupliramo vodjstvo pre Peleovog gola", rekao je on.

Italija će u subotu od 21 čas u Borodu u četrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
TOPGUN 123
Tuesday, 28.06.2016
18:27

Kakva ce to utakmica biti, mislim da ce Nijemci proci ali sta to vrijedi kad ce Island osvojiti :)

avatar
P. S.
Tuesday, 28.06.2016
17:33

Pre prvenstva se nešto ne sećam da je iko rekao kako Italija neće proći grupnu fazu. Najviše onih 'potcenjivača' su rekli da Italijani neće doći do polufinala, a ako je neko baš tvrdio da će ispasti u osmini finala, pa dobro... taj ih je potcenio, ali to je zanemarljiv broj...

avatar
PoparaZarko
Wednesday, 29.06.2016
12:46

Bilo je mnogo ljudi koji su govorili da ce potpuno puci, jer imaju najslabiju ekipu u poslednjim decenijama. Oni koji znaju nesto o fudbalu, rekli su da imaju slabu ekipu, ali da kod Italijana nikad ne treba predvidjati jer su i sa slabim ekipama i nikakvim igrama, osvajali trofeje.. Al' sta su poradili Spaniji u prvom poluvremenu, dugo nisam video da je Spanija tako nadigrana, i bez nekog poseda(slican Italiji) kao i pribliznom broju pasova gde su Italijani stvorili brdo prilika. Do 55. minuta su i posed i pasovi na kojima se zasniva igra Spanaca bili priblizno jednaki, nakon toga Italija prepusta posed i dovrsava iz kontre. Puka je sreca i dobra forma De Hee da nije bilo bar 3:0 na poluvremenu. Steta sto Italija nema srece sa zrebom pa moraju proci sve najjace ekipe da bi osvojili..

avatar
P. S.
Thursday, 30.06.2016
02:12

Ja Italijane nisam nikada potcenjivao (pa naravno ni sada), ali ih neću ni precenjivati nakon pobede nad raspadnutom Španijom. Nisam video spektakularnu igru Italijana, već onakvu kakvu sam i očekivao. Špance sam pratio više negoli Italijane, zbog čega sam pre utakmice i očekivao poraz Španije od 1:0 ili 2:0, ali svakako bez postignutog gola.

avatar
Lord Bobinhooo!
Tuesday, 28.06.2016
17:16

Idete do kraja legendo!