Bufon o Nojeru: "Ja sam još u Parmi igrao 'libera'"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 31.03.2016.
13:22
Izvor: Sportske.net

Legendarni italijanski golman tvrdi da specijalnost Manuela Nojera nije "od juče" i da je ulogu "libera" on imao još u vreme dok je branio u Parmi.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Jedan od najboljih golmana današnjice Manuel Nojer poznat je po sjajnoj igri sa loptom u nogama, zbog čega ga mnogi opisuju kao trećeg štopera Bajerna, odnosno igrača koji je na našim prostorima svojevremeno nazivan "liberom".

Da nemački golman nije pionir po tom pitanju otkrio je Đanluiđi Bufon koji je za "So Foot" govorio o vremenu kada je branio boje Parme.

"Ono što Nojer radi ja sam radio još dok sam branio u Parmi kod Malesanija. Tada smo osvojili UEFA kup, italijanski kup i Superkup" podsetio je Bufon.

Legendarni čuvar mreže tvrdi da je i sam uvek slovio za golmana koji ima odličnu kontrolu nad loptom u nogama i podseća da je Barselona prva promovisala igru u kojoj čuvari mreže imaju značajnu ulogu.

"Oduvek sam imao dobre predispozicije kada je igra nogom u pitanju. Barselona je prva implementirala takav stil igre pre više od decenije. Golman je integrisan u kreiranje igre i igra jako bitnu ulogu" objasnio jE Bufon.

Kapiten Juventusa i italijanske reprezentacije nedavno je oborio rekord po broju minuta u Seriji A tokom kojih je uspeo da sačuva mrežu. Čuveni Điđi najavio je da penziju planira nakon četrdesete.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Juventus Torino
Friday, 01.04.2016
00:14

Jupp Heynckes djeca ti se smiju :D mene bi bilo stid nesto tako reci...kao sto ti je neko napisao ispod,nojer nije najbolji ni u svojoj drzavi,a kamoli da je bolji od najveceg ikada!!

avatar
Thursday, 31.03.2016
16:44

jedan jedini djidji legenda!

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 31.03.2016
16:22

Nojer je kralj , Bufon je najbolji svih vremena .

avatar
juve mojsa
Thursday, 31.03.2016
14:09
avatar
AfricaLoF
Thursday, 31.03.2016
16:03

Mislim da uopste ne gresi i nije on jedini golman koji je to radio pre Nojera, tako da se slazem u potpunosti sa izjavom. To je velika cinjenica.

avatar
Kajzer_soze
Thursday, 31.03.2016
23:56

Jupp Heynckes Noer nije najbolji ni vo svojoj drzavi a ne na svetu.Ima jos mnogo da bi prestigao Oliver Kan.

avatar
Thursday, 31.03.2016
19:44

Cinjenica je da Bufon ne moze da prizna da je Nojer najbolji golman na svetu.