Bufon: "Ne sme da postoji strah"

Autor: Beta Beta
petak 02.06.2017.
18:41
Izvor: Beta

Kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je danas da njegovi fudbaleri osećaju veliki entuzijazam i da ne smeju da budu uplašeni pred finale Lige šampiona protiv Real Madrida.

EPA/UEFA HANDOUT
EPA/UEFA HANDOUT

Povezane vesti

"Moramo da verujemo u sebe i svoje mogućnosti. Imamo samopouzdanje, ali treba da ostanemo skromni. Kada shvatite da previše osećate strah, morate da probate da ga smanjite, tako što ćete da razimislite o tome ko ste i šta zapravo", rekao je Bufon na konferenciji za novinare u Kardifu.

Juventus će sutra pokušati da spreči Real Madrid da postane prvi klub koji je odbranio trofej u Ligi šampiona.

Bufon je kazao da postoji stepen straha i poštovanja prema svakom protivniku, ali da je najbitnije da njegovi saigrači budu svesni sebe i svojih kvaliteta, posebno jer osećaju veliku podršku i entuzijazam pred utakmicu.

Neizbežno je bilo pitanje vezano za zvanično najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda, za koga je Bufon rekao da je primer svima.

"Ronaldo je model, primer svima nama. Igrači poput Ronalda su osvojili mnogo toga i od njih možete mnogo toga da naučite", rekao je Bufon.

On je takođe pohvalno govorio i o treneru španskog kluba Zinedinu Zidanu, koji je deo igračke karijere proveo upravo u Juventusu.

"Imao sam šanse da igram protiv velikih rivala. Često je posle odlične karijere sledeći korak klupa. Prošlo je 11 godina od finala Svetskog prvenstva između Italije i Francuske i nisam iznenađen što Zidan trenira Real. Njegove sposobnosti... On je pobednik. Takav je bio kao igrač, takav je i sada", rekao je Bufon.

Dani Alves Dybala Dibala
Foto: EPA/UEFA HANDOUT

Desni bek Juventusa Dani Alves, koji je do prošle sezone igrao za Barselonu, najvećeg rivala Real Madrida, rekao je da će utakmica u Kardifu biti posebna za njega.

"Sama činjenica da ćemo igrati protiv Reala za mene predstavlja nešto posebnije. Igraćemo protiv tima sa mnogo iskustva. Gladni smo, imamo energiju i nadam se da je vreme da Juventus osvoji trofej. Nismo uplašeni", rekao je Alves.

Brazilski fudbaler je kazao da će se dobro naspavati, što je savetovao i saigračima.

"Kada se probudiš, počinje težak rad. Nisam ja niko da bilo koga savetujem, posebno ne one koji su toliko toga postigli. Ja sam večni šegrt, uvek učim i naučim iz iskustava svojih saigrača. Naša snaga je grupa, ujedinjeni smo i mogaćemo da budemo sigurni da smo tim, kako bismo povećali šanse", kazao je Alves.

Utakmica na stadionu "Milenijum" u Kardifu počeće u subotu u 20.45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Steffi
Friday, 02.06.2017
22:07

Ajmo buraz uzmi klempavog!

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 02.06.2017
19:16

Bice veliki pritisak na Juventus,takva je sportska psihologija.Dok ce Real igrati potpuno rastereceno.Osovjili su Ligu a prosle godine su osvojili Ligu Sampiona...Juventus ima najbolju odbranu na svijetu i jednu od najboljih svih vremena ali nista to ne znaci protiv Ronalda koji je najbolji skakac u istoriji fudbala i najbolji golgeter ikada,,covjek moze da ne postoji na terenu 85 minuta i onda uvali 2 gola,a tu je i Ramos,specijalista za golove glavom.Ako Juventus misli da pobjedi,mora da napada a ne da se brani.Mislim da ako Juventus povede,99% ce osvojiti trofej,ali ako Real povede,onda je to nemoguca misija,posebno sto ce tada da svijevaju Realove kontre.

avatar
LuckyStrike
Friday, 02.06.2017
21:50

Simke ne znam da li je ovo sarkazam neki ili si realan i ovo stvarno mislis... bez uvrede neke ali meni iskreno lici na realan sarkazam :-) u principu vecina je tacna sto si napisao ali zbog stava kakav si ovde pokazao ja msm da je sarkazam.. u svakom slucaju ppzdravljam te ;-)

avatar
Friday, 02.06.2017
18:48

Juventus je poslednja 4.finala izgubio veliki je to pritisak,oni ako sutra izgube bice proglaseni za najveci luzerski klub u istoriji LS...Navijacu za Juventus sutra,ali kad sve sagledam Real je nekako u prednosti...

avatar
Friday, 02.06.2017
19:15

pa gubili su ali su im uvek falili igrači prošli put kejlini protiv barce,onda tudor protiv milana pre toga ,ali sad je juve kompletan i očekujem da oni osvoje i navijat ću za njih jer ova prevara nesme da ubije fudbal

avatar
dsfasfasf
Friday, 02.06.2017
21:49

Jedina prevara je Barselona i Bajern.

avatar
dsfasfasf
Friday, 02.06.2017
21:48

Kakav Tudor? Haha mislis na Nedveda LOL

avatar
Nikola_pg
Friday, 02.06.2017
21:13

Protiv Milana je falio Nedved. Zlatna lopta te godine. Kakav Tudor?

avatar
BajaPapaja
Friday, 02.06.2017
19:49

Druze protiv Milana je njima falio Nedved, tadasnja zlatna lopta..