Bufon je Juventusova slaba tačka?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.03.2015.
17:20
Izvor: Sportske.net

Bivši nemački internacionalac koji je imao tu čast da nastupa za Juventus i Borusiju iz Dortmunda tvrdi da je Đanluiđi Bufon "najslabija karika" u ekipi Masimiljana Alegrija.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

U predvečerje revanš susreta osmine finala Lige šampiona između dortmundske Borusije i torinskog Juventusa, bivši defanzivac dva kluba Jirgen Koler progovorio je o svom viđenju onoga što bismo mogli da vidimo na "Vestfalenu".

Bivši reprezentativac Nemačke tvrdi da će Borusija nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i da će se plasirati u četvrtfinale elitnog takmičenja.

"Ubeđen sam da će se Borusija plasirati u četvrtfinale. Juventus je lider u Seriji A ali daleko od toga da nema mana" rekao je Koler za "Bild".

Prva utakmica osmine finala LŠ između Juventusa i Borusije završena je pobedom italijanskog tima rezultatom 2:1 a Koler poručuje da je "Stara Dama" i te kako ranjiva u defanzivi.

"Bufon je svojevremeno bio vrhunski golman ali više nije na nivou na kojem je nekada bio. U poslednje vreme često mu se dešavaju greške što ukazuje na to da Juventus ima ranjivu odbranu" ističe Koler i dodaje,

"Rezultat prve utakmice je jako neugodan za Juventus a Borusija će imati načina da kazni Italijane ukoliko se previše zatvore. Marko Rojs i Pjer-Emerik Obamejang su igrači koji umeju da postignu gol ni iz čega" zaključuje nekadašnji fudbaler Kelna, Bajerna, Juventusa i Borusije.

Prognozirajući konačan rezultat duela na "Vestfalenu" Koler je otišao toliko daleko da je tipovao na trijumf Borusije rezultatom 3:0 ili 3:1. Za naš pojam previše samouverena procena ali da ne bude da nismo preneli "tip" koji vam je dao Jirgen Koler.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Borusije iz Dortmunda i Juventusa zakazana je za sredu od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke