Bruka Fejenorda, Ajaks još ima šanse za titulu

Autor: Boban Filipović
nedelja 07.05.2017.
16:26
Izvor: Sportske.net

Iako se kraj šampionske trke očekivao danas, ipak je odložen za poslednje kolo.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Fejenordu je pobeda nad gradskim rivalom Ekscelziorom u gostima garantovala titulu šampiona Holandije, prvu u XXI veku, ali kao da su se puleni Đovanija Van Bronkhorsta uplašili uspeha.

Ekscelzior je razbio lidera Eredivizije sa 3:0, bio je to klasična blic-krig, za samo devet minuta pala su sva tri gola na uatkmici.

Fejenord je načeo Haselbaink u 56. minutu, prednost je dulirao Elbers tri minuta kasnije, a nokaut je zadao Kolvajk u 65. minutu.

'Roterdarmsi' ipak i dalje drže sve u svojim rukama, ukoliko u poslednjem kolu na svom 'De Kujpu' savladaju Herakles, osvojiće titulu.

Ajaks je prišao na bod najljućem rivalu, na krilima ubedljive pobede nad Lionom u prvom polufinalnom duelu Lige Evrope 'Kopljanici' su razbili fenjeraša i novog drugoligaša Go Ahed Igls na svom bunjištu sa 4:0.

Klajvert Junior je doveo Ajaks u vođstvo sredinom prvog poluvremena, nedugo kasnije Dolberg je povećao na 2:0, u nastavku su De Jong i rezervista Kasiera pogađali za "poker".

U poslednjem kolu najtrofejniji holandski klub gostuje kod Viljema II.

PSV će definitivno završiti na trećem mestu na tabeli, a poslednje kolo daće i odgovor ko će još ispasti iz lige osim Iglsa. Za opstanak će se boriti Roda, Sparta iz Rotredama i NEC, a zanimljivo je da su sva tri tima slavila u pretposlednjem kolu.  

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 07.05.2017
17:36

Градски ривали су баш сурови према Фејнорду. Ипак он и даље држи све у својим рукама, а губљење титуле би било равно самоубиству!

avatar
Sunday, 07.05.2017
16:30

Neverovatno...