Brojke koje će zaboleti Arsena Vengera!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.12.2014.
18:54
Izvor: Sportske.net

Statistika neretko ume da bude poput bikinija ali poređenje Fbaregasovog trenutnog učinak sa celom premijerligaškom karijerom Džeka Vilšira deluje kao surova realnost za engleskog reprezentativca.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Kada je tokom prethodnog leta Arsen Venger šokirao javnost konstatacijom da je Arsenal imao pravo preče kupovine u slučaju Seska Fabregasa niko nije mogao da nasluti koliko će se Francuzu obiti o glavu verovanje da u svom timu već ima igrače koji mogu da pruže isto što i španski internacionalac.

"Već u svom timu imamo Mesuta Ozila, Santija Kasorlu i Džeka Vilšira, ofanzivni vezni igrači nam nisu potrebni" izjavio je tada Venger.

Da je znao da će uoči Božića Sesk Fabregas imati 12 asistencija u Premijer ligi na 16 nastupa u dresu Čelsija Venger bi verovatno razmotrio svoje odluke a čini se da je tako nešto morao da nasluti.

Uzmimo kao primer Džeka Vilšira, momka koji neretko kuburi sa povredama a koji je na 95 utakmica u dresu Arsenala zabeležio ukupno 11 asistencija!

Dobro ste čuli, jedan od ofanzivnih veznih igrača zbog kojih Venger nije želeo Fabregasa ima manje asistencija za gol nego Španac na 16 odigranih utakmica u dresu Čelsija.

Fabregas

Ne samo da je ovakvim poređenjem Venger dobio ko zna koju "packu" u trenerskoj karijeri, činjenica je da Fabregas deluje kao jedan od najvažnijih igrača u timu Žozea Murinja.

Posle svega rečeno ne možemo a da ne primetimo da nedostatak trofeja na "Emiratima" ne potiče samo zbog "otplate stadiona i čestih povreda". Ima "nešto" i u odlukama menadžera...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke