Brendane, Amerikanci ti spremaju zamenu!

Autor: Boris Jovanović
subota 29.11.2014.
12:12
Izvor: Sportske.net

Procurele informacije da su saradnici jedva ubedili vlasnika Džona Henrija da već sada ne smeni Irca koji ima ugovor na još tri sezone. Međutim, lista kandidata za naslednika je napravljena!

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Brendan Rodžers je izjavio da zna da je najveći favorit za otkaz, ali je ipak preživeo poslednjih par nedelja i pored serije lošoh rezultata. Za to što ima posao može da zahvali savetnicima Džona Henrija.

Amerikanac je navodno hteo da preseče, veći problem od loših rezultata je potrošen novac na igrače koji su daleko ispod očekivanja koje je klub imao, skauti su već otpušteni, sledeći je Rodžers, ako ne bude rezultata.

Eliminacija iz Lige šampiona bi mu izmakla stolicu, a ljudi iz kluba su dobili zadatak da kontaktiraju moguće naslednike trenera čiji je četvorogodišnji ugovor revidiran posle odlične prošle sezone, tačnije dobio je veća primanja.

Prva želja američkih vlasnika je Jirgen Klop. On želi u Englesku, Henri je spreman da ga čeka do leta, pa i ako Rodžers bude smenjen, najverovatnije će postaviti nekoga da čuva mesto za Nemca. Međutim, Klopa će hteti i Arsenal, a priča se i o Barseloni, ako Luis Enrike ne uspe u nameri da resetuje Barsu i vrati joj sjaj iz Pepovog vremena.

Ostale opcije su Viljaš Boaš, on sa Zenitom ima prednost u Rusiji, hita ka tituli, no ima takav ugovor da će teško prinuditi Ruse da ga puste. Osim Portugalca, pominje se komšijski trener Roberto Martinez koji ne bi trebalo ni da se pakuje, ali ni da uzima taksi sa "Gudisona". Ipak, ovo je malo verovatna varijanta, kao i povratak Beniteza koji priželjkuju navijači, ali vlasnici su skeptični.

Navijači bi raširenih ruku prihvatili i Samija Hipiju, no bivši štoper takođe nam veliku šansu, čini se da Henri želi iskusnijeg trenera i da neće biti čudo ako u prvi plan iskoči neki menadžer poput Kapela ili neko takav sa zavidnom reputacijom i dosta iskustva.

Ali, da sačekamo, da vidimo hoće li Severni Irac preživeti, favorit za smenu jeste, ali ništa još nije gotovo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke