Brazilski savez: "Nismo prodali reprezentaciju"

Autor: Beta Beta
utorak 19.05.2015.
00:50
Izvor: Beta

Fudbalski savez Brazila (CBF) negirao je danas da marketinška kompanija koja plaća 1,05 miliona dolara za komericijalna prava za svaku prijateljsku utakmicu sastavlja tim reprezentacije.

Beta/AP Photo/Andre Penner
Beta/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Brazilski mediji naveli su da je CBF potpisao ugovor sa marketinškom kompanijom sa Kajmanskih Ostrva oko izbora igrača za prijateljske utakmice. Prema ugovoru Savez će biti novčano kažnjen ako na terenu nema igrača poput Nejmara iz Barselone ili drugih fudbalera "iste marketinške vrednosti".

"Selektor je uvek birao i biraće igrače za reprezentaciju. Suprotno pisanju pojedinih medija Savez nije prodao državni tim. Brazilci gledaju svaku utakmicu, prate izbor igrača i spisak se uvek objavi u medijima.

Novinar je lagao kada je rekao da izbor zavisi od komercijalnih kriterijuma
", navodi se u saopštenju brazilskog saveza.

"Ako Barselona igra utakmicu sa B timom, bez svojih zvezda Nejmara, (Lionela) Mesija i (Luisa) Suaresa cena komercijalnih prava njihovih utakmica biće manja. Ako rok grupa ne nastupa sa svojim pevačem, o vrednosti ugovora će se sigurno pregovarati", dodaje se u saopštenju CBF.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Tuesday, 19.05.2015
09:05

Prva postava Paulinjo,Hulk,Fred a ostavio Kutinja,Lucasa Mouru pa cak i Ronaldinja i Kaku, jaoooooo crni Skolariiiiiiiiiii

avatar
StormyLBZ
Tuesday, 19.05.2015
11:31

Trener ispod proseka, imao srece sto je u proslosi imao majstore poput Ronalda, Rivalda, Kake, Ronaldinja itd....