Bradford ima 'Los Cojones', zbog čega Liverpul strepi?

Autor: Boris Jovanović
utorak 27.01.2015.
12:00
Izvor: Sportske.net

Žoze Murinjo imao samo jedan komentar za fudbalere autsajdera koji su eliminisali njegov Čelsi. Ali, šta nas uči istorija?

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Čelsi se izblamirao protiv Bradforda, Žoze Murinjo je ipak pokazao klasu, sišao je u svlačionicu autsajdera i čestitao svakom igraču ponaosob.

On je pri tome ponavljao, kako su otkrili fudbaleri Bantamsa, "Imate velika m...", a zanimljivo da nije prvi put da je upotrebio taj opis ove sezone.

Naime, kada je njegov tim slavio na "Selharst parku" protiv Palasa, na pitanje da prokomentariše utakmicu, Murinjo je uzeo papir od novinara i napisao jednostavno "Big balls" kao komentar meča.

Sada je taj kompliment udelio protivniku, a igru svog tima je ocenio kao sramnu. Uz to, sa igračima koji su ga razočarali ne govori, a neki od njih će narednog leta sigurno platiti ceh za ovaj poraz.

Murinjo

Ali, večeras je nova utakmica.

"Naša jedina šansa da stignemo na Vembli", kaže Murinjo koji u revanš meču polufinala Liga kupa igra protiv Liverpula i svog bivšeg saradnika Brendana Rodžersa.

Prvi meč je završio 1:1, a Redsi bi trebalo da se plaše zbog nekih stvari.

Istorija pokazuje da Murinjov tim ume da uzvrati posle neočekivanih poraza, tačnije da njegove ekipe ne dopuštaju sebi luksuz da dva meča u nizu odigraju loše.

On je recimo sa Portom izgubio od Reala na startu Lige šampiona, to je bio jedini neuspeh, a "Zmajevi" su te godine pokorili Evropu.

Murinjo je sa Čelsijem poražen od Boroa 3:0 u februaru u svojoj drugoj sezoni na klupi "Plavaca". Mnogi su verovali da je to početak kraja, ali je usledila nova serija pobeda, pa je Čelsi ne samo ostao na vrhu tabele već i lako stigao do druge uzastopne titule.

Sa Realom je primio "peticu" na Kamp Nou 2010. u svom prvom "El Klasiku", ali je onda usledila serija od šest pobeda, otišli su dalje i u kupu gde su te sezone osvojili trofej baš protiv Barse.

I kada je izgubio od Borusije u Dortmundu, dobio je naredne četiri utakmice, i revanš na "Bernabeu", ali tada nije uspeo da se plasira u finale.

Poslednji poraz sa Čelsijem je doživeo na "Vajt Hart Lejnu", usledile su tri pobede. Sada je ponovo karakter njegovog tima na ispitu, ali poznavajući način na koji prilazi meču, jasno je da će igrači poginuti da večeras izbace Liverpul i plasiraju se u finale Liga kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PakyCFC
Tuesday, 27.01.2015
13:19

Poznavajući kako Murinjo igra kući na Stamford Bridžu, retko koji tim može pobediti tu. Za njegova dva mandata u Čelsiju, ima samo 6 poraza na svom terenu, a čini mi se na oko 140 utakmica.

avatar
the NormalOne
Tuesday, 27.01.2015
13:40

Ko je rekao da moramo da pobedimo,dovoljno je da vam damo 2 gola,a sa igrom u 2. poluvremenu (na Enfildu) svakako da to mozemo.