"Božja ruka" izbacila Brazil!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 13.06.2016.
06:53
Izvor: Sportske.net

Porazom od Perua 'Karioke' završile učešće na Kopa Amerika već nakon grupne faze. 'Inke' i Ekvador idu dalje...

Beta
Beta

Povezane vesti

Iako je Brazilu bio dovoljan i remi ne samo da se plasira u četvrtfinale, već i za prvo mesto u grupi B, tim Karlosa Dunge je u potpunosti zakazao protiv Perua, mada je eliminaciji doprinela i 'viša sila'.

U ulozi dželata Brazila našao se Raul Ruidiaz, strelac jedinog gola na utakmici u 75. minutu.

rudigaz

Jedno loše 'čišćenje' Mirande koštalo je 'Karioke' poraza i eliminacije. Štoper Intera je katastrofalno loše zahvatio loptu u želji da je ispuca daleko od svog gola, Polo i Gerero su odigrali fenomenalan dupli pas, prvopomenuti je zavrnuo s desnog krila u sredinu, a Ruidiaz, koji je deset minuta ranije ušao u igru sa klupe, ju je sproveo u mrežu iz neposredne blizine.

Brazilci su žestoko protestvovali u pokušajima da ubede arbitre da je ovaj rezervista postigao gol rukom, ali posle dosta natezanja i dugih konsultacija glavnog i linijskog sudije gol je ipak priznat.



Kao da se ovim činom Brazilcima vratilo za sudijsku bruku iz prvog kola, kada Ekvadoru nije priznat čist gol na utakmici koja je završena bez pobendika...


Ostatak utakmice protekao je u pokušaju Brazila da probije bunker 'Inka', kapiten (u odsustvu Nejmara) Dani Alveš je optimistički probao sa preko 30 metara, Elijas je u nadoknadi imao kolosalnu priliku da izjednači, ali je sa par metara slabo zahvatio lopu kolenom. Golman Galese je lako ukrotio te pokušaje.

elijas

Osim strelca pobedonosnog gola, 'zlatnog džokera' Ruidiaza, Pedro Galese je najzaslužniji za ovaj veliki podvig Peruanaca, jer je u prvom poluvremenu imao nekoliko fantastičnih intervencija, koje su bez ikakve sumnje dale krila njegovim saigračima u nastavku. Brazil je bio dosta bolji tim u prvih 45 minuta, težište igre je uglavnom bilo na polovini Perua, ali mora se dodati da 'Inkama' nije sviran čist penal pred sam odlazak na odmor.

Jedinu pravu priliku pre gola, Peru je imao početkom drugog poluvremena, kada je maestro Kristijan Kueva odlično izveo slobodan udarac, ali je brazilski golman Alison bio na visini zadatka.

Zanimljivo, ovo je tek četvrta pobeda Perua nad Brazilom u istoriji, prva u ovom veku, prva od 1985. godine. Pre toga 'Inke' su savladale 'Karioke' dva puta na Kopa Amerika, 1975. i 1953. godine.

brazil

Nešto ranije Ekvador je "pokerom" protiv prežaljenog Haitija čekirao sebi mesto u četvrtfinalu.

Ener Valensija
je doveo 'Trikolore' u rano vođstvo, a nedogo potom upisao asistenciju za Haimea Ajovija, koji ga je duplirao. U nastavku je asistent kod prvog gola Kristijan Noboa treći put zatresao mrežu Haićana nakon centaršuta Džefersona Montera, a 'tačku na I' stavio je Antonio Valensija na asistenciju svog prezimenjaka Enera.

ekvador


Ekvador - Haiti 4:0



Brazil - Peru 0:1

 
Tabela grupe B: Peru 7, Ekvador 5, Brazil 4, Haiti 0.

Dobili smo i prva dva četvrtfinalna para, Peru će deliti megdan sa Kolumbijom, a Ekvador sa domaćinom SAD.

Poraženi iz duela poslednjeg kola grupe C Meksiko - Venecuela će najverovatnije na Argentinu, koju samo čudo može da spreči da ne bude prva u grupi D, gde bi drugi trebalo da bude aktuelni šampion Čile, osim ako Panama ne priredi prvorazrednu senzaciju i savlada 'La Rohu' u poslednjem kolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 14.06.2016
14:54

Novi Maradona :DD

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Monday, 13.06.2016
20:52

Setih se Anrija i gola protiv Iraca.A sto se Brazila tice,da su dobili Ekvador ne bi ni dosli da zavise od ovog meca.Mozda je gol nepravedan,ali nisu se pokazali u 2 meca,protiv Ekvadora i Perua.Lako je napuniti slabi Haiti,to bi smo i mi mogli (bar mislim),ali ako ne mogu sa osrednjim reprezentacijama,sta bi radili protiv Argentine,Kolumbije (Urugvaj takodje razoracao ni oni ne prodjose grupu).

avatar
Lord Bobinhooo!
Monday, 13.06.2016
16:04

Brazil nikada jadnija i da su igrali Marselo,Nejmar,Silva prelosi su...

avatar
real4ever
Monday, 13.06.2016
14:33

Vrijeme virtualnog svijeta najviše šteti onima koji su bili sa loptom nenadmašni, brazilci. I njihovi klinci izgleda u današnje vrijeme igraju video igrice umjesto da igraju fudbal u pijesku kao njihovi očevi i djedovi. Kada pogledaš da u Brazilu osim Nejmara nema ni jednog igrača koji spada među 10 najboljih igrača na svijetu, odmah treba da bude jasno da zadugo oni više neće predstavljati nikakvu silu. Sad će se kola slomiti na Dungi, no nije problem u njemu, nego u samim igračima. Jedina greška po meni je što nije poveo Silvu, Marsela i Luiza, ostalo manje više je tu. Svi namo da Nejmaru Barselona nije dala da igra ovaj turnir zbog olimpijskih igara. Oni više nemaju 10-ke. Pele, Ziko, Rivaldo, Kaka, Ronaldinjo takvi igrači im nedostaju i naravno nedostaje im igrač kao što je bio Ronaldo. Golgeter, sa savršenom tehnikom. Takav igrač se nikada više neće roditi. Za mene ubjedljivo najbolja 9-ka koja je ikad igrala fudbal.

avatar
sotir milivojevic
Monday, 13.06.2016
17:51

Ovo za Ronalda potpisujem, s tim što bi ja rekao najbolji koji je igrao fudbal uopšte ikad!

avatar
AFC
Monday, 13.06.2016
12:34

Ne mogu da se setim kada je tačno izašao tekst na ovom portalu da je Dunga preuzeo Brazil, još tada sam rekao da je on ispod prosečan trener. Jednostavno čovek je lud, on hoće da brazilcima usadi nemački stil fudbala. Pa to je kao da ameri u NBA prestanu da kucaju.

avatar
Ronaldo da Lima
Monday, 13.06.2016
12:04

U poslednjih 12-20 godina za Brazil su igrali strasni igraci. Dida, Zulio Cezar, Lusio, Kafu, Roberto Karlos, Kaka, Ronaldinjo, Andriano, Zuba, Robinjo, Zunjino, Rivaldo, Romario. A ovi sad sto igraju, katastrofa. Brazil je oduvek poznat kao zemlja fudbala i sramota je za njih da ne prodju grupu na bilo kojem takmicenju

avatar
_MajorLazer
Monday, 13.06.2016
11:58

Eto ti ga sad Dunga pa ti eksperimentisi ...

avatar
John Cena
Monday, 13.06.2016
11:56

Ajde jeste ih sudija ostetio ali to ne menja cinjenicu da je ovo definitivno najgori Brazil u poslednjih 20 godina i vise. Izgledaju kao prosecna ekipa bez Neymara, Daglasa Koste i Tijaga Silve

avatar
mak_juventino
Monday, 13.06.2016
11:41

SRAMOTA !!! Sve sto je bio Brazil u svetu fudbala i sve sto su postigli , za samo 5-6 godina je propalo ! Ovo je tuzan dan za sve navijace Brazila , ali i za ostale , jedan velikan da ovako propada ... SRAMOTA !!!

avatar
Brazilero11
Monday, 13.06.2016
11:36

Brazil-ekipa zbog koje sam zavoljeo fudbal je spala na ovo, ko je samo prije 10 godina igrao a ko sad igra...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 13.06.2016
11:30

video sam sliku i tekst na internetu koji opisuje trenutni brazil gde pise da su za brazil nekad igrali ronaldo i roberto karlos a danas igraju nejmar,dani alves i ostali...

avatar
United_forever
Monday, 13.06.2016
11:18

Ej, oborise me za 10 000, pa ja ne mogu da verujem, daj boze da se vise nikad ne plasirate nigde!

avatar
pre svega SRBIJA!!
Monday, 13.06.2016
15:18

nisi jedini :D mene kostali 208 e ali ok to i nekako da prebolim ali onaj go rusa : e to vec teze za 360 e

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 13.06.2016
10:06

Zbog ovoga je fudbal i zanimljiv nekada,jeste sudija kriv za 2 penala za Brazil,ali mogao je svirati i penal za Peru,gol nikako nije trebao biti priznat,ali kada promasis toliko sansi obicno bude kazna..... Doduse jedan veliki Brazil je pobedio samo Haiti sto je stvarno malo

avatar
lewa9
Monday, 13.06.2016
10:04

Nekada je Brazil bio mocan bas, uzivali smo u gledanju svi mi, nebitno da li navijali za njih ili ne, ovo danas je haos, raspad sistema.. Mislim da je Dunga najveci krivac zbog stila igre i izbora igraca..

avatar
Dača
Monday, 13.06.2016
15:39

Dunga je isti kao naš Radovan.

avatar
Paul George
Monday, 13.06.2016
09:59

Zovi ti Dunga Mirandu nemoj Tiaga Silvu,neka je ispao Brazil,dok im je Dunga selektor nece nista uraditi.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 13.06.2016
09:02

jedan Brazil si ne smije dozvoliti da ovise o sudackoj pogreski nekad bi uvalili pet i o toj ruci niko ne bi ni pricao

avatar
Marijan Dikic
Monday, 13.06.2016
07:35

Zelim sudijama sve najgore u zivotu i da im se zivot zgadi!

avatar
MESSSIKING
Monday, 13.06.2016
07:45

Samo se vratilo. Ekvador je trebao da pobedi Brazil i vratilo im se kako je trebalo

avatar
LuisSuarezFB
Monday, 13.06.2016
07:27

Ocekujem SAD i Kolumbiju u polufinalu. Odlicna Copa. Stvarno dosta zanimljivih meceva. Ispali Urugvaj, za njim Brazil. Brazil nije iskoristio prilike a Peru je skoro pa jedinu pretvorio u gol. Golman im je odlicno branio i proglasen je igracem utakmice. Gol nije regularan ali dosta je bilo tesko proceniti kao sto je rekao komentator. Nadam se da ce Dunga dobiti otkaz. I pazite ovo. I Urugvaj i Brazil su ispali a da nisu igrali njihovi najbolji igraci tj Suarez i Neymar. Naravno da jednu reprezentaciju cini 11 igraca ali oni mnogo znace. Setite se isto sta je bilo na SP. Cim nisu igrali, oni su u sledecoj rundi izgubili. To ne moze biti slucajnost. Brazil i Urugvaj su veoma jaki i normalno je da se desi nekada ovo kao sto je Spaniji na SP. Samo sto je Brazil jaci od Urugvaja. Pogledajmo kakve oni igrace imaju. Nisu jos igrali ni David Luiz, Silva, Marselo, Kosta, Ramires, Neymar i jos dosta njih.

avatar
Vekson
Monday, 13.06.2016
07:13

Možda se napokon i opamete te riješe Dunge sad.

avatar
lazialee
Monday, 13.06.2016
07:02

Tuzni Brazil pao na niske grane...

avatar
MESSSIKING
Monday, 13.06.2016
07:49

Nisu pali na niske grane jos uvek nego su im realno falili drugi igraci, pre svega Neymar. Voleo ga ja ili ne, mora se priznati da Brazil nije isti kada je bez Neymara. Hteo sam da kazem da je dosta bolji sa njim. Fali im samo drugi selektor koji ce sve to lepo uklopiti. Kao sto je jedan napisao, Brazil ima mnogo zvucna imena koja nisu bila tu i koja pre svega treba da se uklope. Veoma su na papiru jaki. Sredice se kad tad