Bosanska heroina - Zaljubljena u Srbina, a živi za susret sa Džekom!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.09.2014.
09:52
Izvor: Sportske.net, avaz.ba

Bosna i Hercegovina ovih dana slavi Irmelu Peranović koja je na Specijalnim OI u Antverpenu osvojila zlatnu medalju u plivanju. Priča ove heroine iz Šićkog Broda zavređuje pažnju šire javnosti a ljubav prema Srbinu naterala nas je da ovaj članak posvetimo

avaz.ba
avaz.ba

Povezane vesti

Priča o Irmeli Peranović, devojčici iz Šićkog Broda kod Tuzle, spada u red onih najpotresnijih ali u isto vreme jako poučnih i ohrabrujućih jer iz nje oni malodušni mogu mnogo da nauče.

Kada je pre nekoliko dana osvojila zlato na Specijalnim Olimpijskim igrama u Antverpenu učinila je Bosnu i Hercegovinu ponosnom a njeni sunarodnici a naše kolege potrudili su se da Irmelina priča obiđe svet.

Irmela je rođena sa Daunovim sindromom, dete je razvedenih roditelja a plivanjem se bavi uprkos činjenici da nema osnovne uslove za tako nešto jer nema trenera niti bazen gde bi mogla da se priprema za velika takmičenja.

Na Specijalnim OI u Antverpenu uspela je da osvoji zlatnu medalju a u Holandiji se rodila ljubav prema Toniju, takmičaru iz Srbije koji je osvojio srce mlade reprezentativke BiH.

"Presrećna sam. Ispunila sam san. Osim medalje, u Belgiji sam se zaljubila u Tonija, takmičara iz Srbije" kazala je za medije u BiH ova plivačica.

Interesantno je i to da joj je najveća želja da upozna Edina Džeka, što nije krila od medija.

"Jedina želja koju imam je da upoznam Edina Džeka. Jednom mi je pobegao pa se nismo slikali. Pozdravite ga puno" poručila je Irmela.

Nadamo se da će ova priča stići do Edina Džeka koji bi bosanskohercegovačkoj heroini mogao da ulepša život ukoliko joj ispuni želju i upozna se sa njom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke