Borha Valero u epizodi 'Ciganin hvali svoga konja'

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 07.12.2015.
19:52
Izvor: Sportske.net

Španski vezista izjavio da njegova Fiorentina možda nije najjači tim u Italiji, ali da sigurno igra najlešpi fudbal, a nije sakrio ni da je valiki fan Andree Pirla.

BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

'Viola' je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Seriji A, zaostaje bod za liderom Interom nakon 15 odigranih kola.

Iz tog razloga klub iz Firence se pominje kao kandidat za 'Skudeto', mada njen plejmejker Borha Valero smatra da je za te priče isuviše rano, kao i da su to pokušaji da se na tim Paula Souze stavi dodatni teret.

"Igramo dobro, igramo najlpeši fudbal u Italiji, ali titula nije naš cilj.

Mi smo svesni da nismo najbolja ekipa, ali to ne znači da se bilo koga bojimo.

U gradu vlada euforija, kada je Papa došao u Firencu više ljudi ga je pitalo da li ćemo osvojiti Skudeto nego za zdravlje. Razumem ih, titula se čeka 46 godina. Ako se desi da uspemo ne bi me čudilo da neki Firentinci umru od sreće."
rekao je Valero.

Fiorentinu u narednom kolu Serije A očekuje gostovanje aktuelnom šampionu i najomraženijem rivalu Juventusu u Torinu. 'Stara dama' je slabo startovala ove sezone, ali sada je na samo šest bodova zaostatka u odnosu na vodeći Inter, a pet u odnosu na 'Violu'.

Borha Valero smatra da su 'Bjankoneri' imali problema da se "sastave" jer su ostali bez 'Mocarta'.

"Videlo se jasno u njihovoj igri da im nedostaje kvoterbek Pirlo. On je bio Tom Brejdi Kalća. Njegovi dubinski pasovi su fascinantni i hirurški precizni, a Juventus sada nema igrača koji može da nadomesti njegov odlazak."
zaključio je popularni 'Major'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ADP_10
Monday, 07.12.2015
21:08

Ponekad iskreno zavidim navijacima ovakvih timova. Navijaci Fiorentine titulu cekaju 46 godina i ko zna koliko jos ce je cekati, ali zato kada je docekaju. Iskreno, mislim da taj osecaj ne moze imati ni jedan navijac Juventusa, Intera ili Milana. Meni licno najdraza titula u ligi je bila ona koju je Konte osvojio u svojoj prvoj sezoni, bas zbog tog iscekivanja titule iako ono nije trajalo toliko dugo, svega nekoliko godina. Ali kakav je osecaj navijaca koji titulu svog kluba cekaju 30, 40 ili 50 godina i napokon je docekaju.

avatar
violafan
Monday, 07.12.2015
22:05

Ja nisam toliko star, ali se nadam bilo kakvom trofeju skoro deset godina unazad. I mogu ti priznati, prelijep je osjecaj opet biti u trci za titulu, makar na momente, daje ti kao navijacu nadu da bi mozda mogli jos desetak petnaest kola mogli biti tu negdj, pri vrhu, a na kraju, ko zna sta sve moze biti. Samo neka Juventus padne u Torinu za vikend.

avatar
ADP_10
Tuesday, 08.12.2015
21:35

Fiorentina vec nekoliko sezona igra jako dobar fudbal. Jos nisam zaboravio onih 4:2 u Firenci od pre 2 godine. Ove godine male su sanse da ista mogu, ali u narednim sezonama ko zna. Sto se tice meca za vikend, bice teska utakmica ali ocekujem pobedu Juvea.