Boni probio led, Siti razbio Pjulisov VBA!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.03.2015.
15:36
Izvor: Sportske.net

Ekipa koju predvodi Manuel Pelegrini slavila je rezultatom 3:0 protiv Vest Bromvič Albiona u prvom meču 30. kola Premijer lige.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

U ovom trenutku Mančester Siti ima samo 3 boda manje od Čelsija, ali i dve utakmice više nakon pobede protiv ekipe koju predvodi Toni Pjulis.

Vest Bromvič je užasno krenuo u ovaj meč, dobili su crveni karton nakon samo dva minuta meča i nakon katastrofalne greške sudije Nila Vornoka koji je crveni karton dodelio Geretu Mekauliju, iako je to trebalo da uradi Kregu Dosonu, čoveku koji je oborio Vilfrida Bonija.

Ispostaviće se da je ovo bio ključni detalj sa meča.

Trebalo je malo vremena ekipi Mančester Sitija da probije bedem ispred gola Vest Bromviča, a to im je uspelo nakon 27 minuta igre.

Lopta se nakon karambola u šesnaestercu odbila do Vilfrida Bonija, čoveka koji je ovog januara prešao u redove Mančester Sitija, a njemu nije bilo teško da savlada Majhela po prvi put na ovoj utakmici - 1:0.

Napadi Mančester Sitija su bili učestali u tim trenucima, a novi gol videli smo u 40. minutu.

Fernando ga je postigao iz peterca, bio je to 1000. gol Mančester Sitija u Premijer ligi, velika čast za ovog fudbalera.

Neverovatno je kako su sevali šutevi ka golu golmana VBA, lopta je veliki deo vremena bila u posedu Mančester Sitija (oko 80%), videli smo i stative, prečke, Aguera nije hteo gol, ali zato jeste Davida Silvu, čoveka koji je postigao konačan rezultat na ovom meču.

Stevan Jovetić, nekadašnji kapiten Partizana koji se našao u nemilosti Manuela Pelegrinija nakon što je u tim pristigao Vilfrid Boni, ušao je u igru u 65. minutu i uneo još više živosti u tim, a nakon njegovog šuta u 77. minutu pomenuti David Silva postiže gol tako što je samo postavio nogu - 3:0.

Bilo je još prilika za Mančester Siti, jedna i za Vest Bromvič Albion, ali promene rezultata nije bilo.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke