Boka u polufinalu Kopa Libertadores!

Autor: Boban Filipović
petak 20.05.2016.
15:01
Izvor: Sportske.net

Fudbeleri Boke Juniiors nastavili su 'marš' ka sedmoj tituli prvaka Južne Amerike pošto su uz dosta sreće u 1/4 fianlu nakon boljeg izvođenja penala eliminisali urugvajski Nasional na svojoj 'Bombonjeri'. Boka u polufinau čeka pobednika duela Indepediente

BETA/AP Photo/Natacha Pisarenko
BETA/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

U revanš meču četvrtfonala Kopa Libertadores između Boke Juniors i Nasionala odigranog u Buenos Ajresu, rezultat je bio isti kao i u prvom duelu ovih ekipa u Montevideu.

Pre sedam dana u glavnog gradu Urugvaja nije bilo pobednika, završilo se 1:1, baš kao i danas u ranim jutarnjim satima u glavnom gradu Argentine.

Stoga je odluka o tome ko će u polufinale pala posle penal lutrije, u kojoj je argentninski gigant izašao kao pobednik.

Nasional je poveo na 'Bombonjeri' sredinom prvog poluvremena autogolom štopera Boke Diaza, a konačan rezultat regularnog dela utakmice postavio je Pavon u 73. minutu.

Međutim, Pavon je čim je zatresao mrežu napravio enormnu glupost, zbog načina na koji ga je proslavio zaradio je drugi žuti karton i ostavio svoje drugove na cedilu.

Ipak, gosti nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost na terenu, pa se pristupilo izvođenju penala.

Nasional je imao prednost nakon treće serije jer Perez nije bio precizan sa bele tačke, Boka u četvrtoj nije uspela da vrati egal jer je nakon promašaja Porasa Insauralde uzvratio istom merom, pa su u petoj Urugvajci imali meč loptu, ali Romero nije uspeo da je iskoristi. Fabra je potom ostavio Boku u životu, na drugoj strani igraći Nasionala maše treći uzastopni penal, ovog puta je to učinio Karbaljo, a kazna za to je stigla preko Kariza koji dovodi preko 40 hiljada ljudi na 'Bombonjeri' u stanje ekstaze i odvodi svoj tim u polufinale.



Boka Juniors u polufinalu čeka boljeg iz okršaja ekvadorskog Indepedijente Del Valea i meksičkog Pumasa. Prvi meč u Kitu Indepedijente je dobio sa 2:1, revanš je na programu za vikend.

Drugi polufinalni par čine brazilski Sao Paulo i kolumbijski Atletiko Nasional
.

Sao Paulo je eliminisao Atletiko Mineiro na gol u gostima. Prvi meč je dobio pred svojom publikom sa 1:0 golom Mišela Bastosa, a u revanšu preskinoć izgubio 1:2.

Sva tri gola u drugom okršaju brazilskih klubova pala su u prvih 15 minuta. Atletiko Mineiro je u 12. minutu imao rezultat koji ga vodi dalje zahvaljujući pogotcima Kazeresa i Karvalja, ali je Maikon tri minuta kasnije postigao gol, koji je ispostaviće se, odveo Sao Paulo u polufinale.




Atletiko Nasional je eliminisao argentinski Rosario Sentral, koga su sinoć sekundi delili od plasmana u polufinale u Medeljinu.

Prvi meč Rosario je dobio pred svojom publikom sa 1:0, Montoja je evrogolom  ranoj fazi utakmice rešio pitanje pobednika, a golman gostiju Franko Armani čudesnim intervencijama sprečio teži poraz Kolumbijaca.

U revanšu su gosti iz Argentine poveli već u 9. minutu golom Rubena iz penala, pa je Atletiko Nasionalu bilo potrebno da postignu tri gola kako bi otišli dalje i u toj misiji uspeli. Najpre je Tores u sudijskoj nadoknadi prvog poluvrmenea poravnao rezultat, Gurea nakon pet minuta igre u drugom doneo prednost Kolumbijcima, da bi konačan rezultat postavio Berio u petom minutu sudisjke nadoknade.

Zanimljivo, u zaustavnom vremenu urugvajski sudije Fedorčuk je pokazao čak četiri crvena kartona, tri igračima Rosarija i jedan Ateltiko Nasionalu, a nadonada je trajala čak 12 minuta!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke