Bogu hvala, reprezentativni mečevi su gotovi!

Autor: Boris Jovanović
sreda 10.09.2014.
13:26
Izvor: Sportske.net

Odigrani su prvi mečevi kvalifikacija za EP 2016. i ma koliko neki voleli reprezentativni fudbal, to ne može da se poredi sa klupskim fudbalom. Ko se istakao igrama za svoju selekciju i koji igrači su uveli navijače svojih klubova u slatko isčekivanje?

Beta/AP Photo/Keystone, Laurent Gillieron
Beta/AP Photo/Keystone, Laurent Gillieron

Povezane vesti

Nije bilo većih derbija, osim eventualno sudara Švajcaraca i Engleza, gde je Dani Velbek vratio nadu naciji "očeva osnivača" predivne igre. Hodžsonov "Albion" je savladao selekciju koju je engleski selektor nekada vodio.

Dani Velbek je novi junak ostrva, sa dva gola je doneo Englezima pobedu i izazvao ushićenje navijača Arsenala za koji će debitovati narednog vikenda. Zbog toga je "Velbz" po nama prvo ime reprezentativnih mečeva u proteklih nekoliko dana.



I navijači Liverpula imaju zbog čega da se raduju, Rahim Sterling je bio fascinantan, pripremio je gol i dovodio domaćina do očaja.

Real čeka gradski derbi protiv Atletika, Garet Bejl se zagrejao protiv Andore. Dao je oba gola i sprečio da se "Zmajevi" izblamiraju. To jeste sićušna državica na Pirinejima, ali za Vels je svaka pobeda ogromna. Doduše, teško da će Bejl sam uspeti da svoju reprezentaciju odvede na šampionat Evrope.



Još jedan igrač Reala je zablistao i to takođe protiv slabašnog rivala. Hrvati su u nastavku slomili otpor Malte, a Luka Modrić je postigao sjajan gol za rođendan.



Pomenimo i dva gola Tomasa Milera, Škoti su bili blizu, ali sjajni napadač Bajerna je nastavio da impresionira kao na Mondijalu, pa su svetski prvaci ipak stigli do trijumfa.



David Silva je bio odličan za Špance koji su lako savladali naše komšije Makedonce, šou je predvodio "mozak" Sitija, a ostaće zabeležen i gol debitanta Paka Alkasera iz Valensije.

I Antonio Konte je debitovao pobedom na klupi Italije, a Simone Zaza je arhivirao Balotelija. Naime, napadač Sasuola je prvo dao gol Holanđanima u prijateljskom meču, a onda je sinoć u Oslu i načeo Norvežane, pa su "Azuri" startovali pobedom.



Negativni publicitet zaslužili su Portugalci i Bosanci. Prvi su uspeli da izgube od Albanaca, drugi od Kiprana, na domaćem terenu.

Srbija se zagrejavala "prijateljskom" protiv domaćina EURA 2016. bilo je 1:1 na Advokatovom debiju, pamtiće se bomba Kolarova.



Sve u svemu, dosada. Sistem je takav da jedino ko neće, ne ide na EURO, sa druge strane mnogo je prosečnih i slabih timova koji kada igraju protiv sebe, to jednostavno ne zanima nikoga neutralnog.

Svi jedva čekamo vikend i pravi fudbal, uz lošu vest, kvalifikacije su ponovo u oktobru i ponovo će na programu biti dvonedeljna pauza od klupskog fudbala...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke