Bodovi nade za Holanđane, ali i Šveđani gaze ka Rusiji!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.09.2017.
19:57
Izvor: Sportske.net

Večerašnji program u kvalifikacijama za Mondijal počeo je utakmicama Grupe A, gde Švedska, Francuska i Holandija vode borbu za plasman na SP.

EPA/Stanley Gontha
EPA/Stanley Gontha

Povezane vesti

Šveđani su večeras bili veoma ubedljivi na gostovanju Belorusiji, slavili su sa ubedljivih 4:0 i probili se na prvo mesto u grupi, ali uz meč više od Francuza koji takođe imaju 16 bodova.

Švedska je povela u 18. minutu golom Forsberga, a šest minuta kasnije prednost je duplirao Niman. Kada je Markus Berg u 37. minutu postigao i treći gol, pitanje pobednika se više nije postavljalo.

U nastavku, trijumf Šveđana je još ubedljivijim učinio Grankvist, pogotkom iz jedanaesterca u 84. minutu - 0:4.

U isto vreme, Holandija je na svom treenu savladala Bugarsku sa 3:1 i zadržala kakvu-takvu nadu da može bar do baraža.

Proper je u sedmom minutu doveo ''Lale'' u vođstvo, a na drugi gol se čekalo još sat vremena, kada je Roben pogodio za 2:0. U prilogu je njegov gol.

Samo dva minuta kasnije, Kostadinov je smanjio na 2:1, a pobedu domaćima osigurao je Proper, svojim drugim golom, u 80. minutu.

Holanđani sada na trećem mestu imaju 13 bodova, a Francuzi imaju idealnu priliku da se večeras vrate na prvo mesto, s obzirom da dočekuju selekciju Luksemburga.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Adnan
Sunday, 03.09.2017
20:06

Zašto Van Dijk ne igra za svoju zemlju?

avatar
Di Magia
Sunday, 03.09.2017
20:14

Igrao je protiv Svedake... od tada ga nema... i ja se to pitam... imaju odlicnu ekipu al nesto im ne ide u ovim kvalifikacijama...