Blind "baca u vatru" tinejdžera iz Ajaksa

Autor: Boban Filipović
subota 25.03.2017.
20:09
Izvor: Sportske.net

Selektor Holandije je objavio srattnih 11 za kvalifikacioni duel sa Bugarima u Sofiji, a među njima je i jedan 17-godišnji debitant.

BETA/AP Photo/Alexey Filippov
BETA/AP Photo/Alexey Filippov

Povezane vesti

Holanđani žele da se vrate na veliku scenu pošto su propustili poslednje veliko takmičenje, Evrospko prvenstvo u Francuskoj prošle godine.

Izostanak sa Mondijala u Rusiji bi bio doživljen kao katastrofa, ali taj put neće biti ni malo lak jer je 'Oranje' u veoma teškoj grupi sa Francuskom, Švedskom, Bugarskom, Belorusijom i Luksemburgom.

Pored 'Trikolora' nije realno da se nadaju prvom mestu u grupi, posebno jer su poraženi od aktuelnog vicešampiona Evrope na svom bunjištu u drugom kolu. Realnije je da jure drugo mesto i baraž, za koje će se po svoj priliti boriti sa Šveđanima i Bugarima.

Naši istočini susedi večeras u Sofiji imaju priliku da preskoče Holanđane na tabeli u sluaju trijumfa, i jednima i drugima se pobeda nameće kao imperativ jer se Švedska posle ubedljive pobede nad Belorusijom izjednačila sa Francuskom na čelu tabele, ali 'Galski petlovi' imaju 'zicer' protiv Luksemburga.

Dani Blind će na megdan Bugarima izvesti ekipu za koju se može reći da je spoj mladosti i iskustva, a najveće iznenađenje predstavlja što se 17-godišnji štoper Ajaksa Matijs de Ligt našao u startnoj postavi.

On će biti upisan u istoriju kao najmlađi debitant u istoriji reprezentacije Holandije.

De Ligt će biti u poslednjoj liniji ispred golmana Zortea sa Martins Indijem, Karsdorpom i selektorovim sinom Delijem. U veznom redu su Strotman, Klasen i Vajnaldum, po krilima će delovati Roben i Promes, a najistureniji je raspucani Bas Dost.
 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke