Blater želi da prisustvuje izborima

Autor: Beta Beta
petak 29.01.2016.
13:45
Izvor: Beta

Suspendovani predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) očekuje da će prisustvovati izborima za prvog čoveka te organizacije, iako je malo verovatno da će njegova žalba biti rešena do 26. februara.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

Suspendovani predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater očekuje da će prisustvovati izborima za prvog čoveka te organizacije, iako je malo verovatno da će njegova žalba biti rešena do 26. februara.

U teoriji, Blateru je zabranjeno da prisustvuje izborima, jer su mu zabranjene sve aktivnosti vezane za fudbal, ali njegov portparol misli drugačije.

"Blater bi trebalo da prisustvuje Kongresu Fife", rekao je za Asošijeted pres portparol Sepa Blatera, Tomas Rengli.

Rengli je naveo da će Blater u sedište Fife doći 16. februarar kada bude zasedala Komisija za žalbe i dodao da se odluka očekuje odmah. Ako se suspenzija i potvrdi, biće potrebno nekoliko nedelja da se napiše detaljna presuda, potrebna za žalbu pred Sudom za arbitražu u sportu, rekao je Rengli.

Blater je krajem prošle godine suspendovan zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio Mišelu Platiniju za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.

"Uprkos suspenziji, jedino Kongres, u skladu sa statutom, može da razrešiti Blatera", rekao je Rengli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke