Blater ostaje na čelu FIFA!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 29.05.2015.
19:35
Izvor: Sportske.net

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) u petak je dobila novog-starog predsednika koji će na čelu te organizacije ostati do 2019. godine.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

Uprkos velikoj negativnoj kampanji koja je tokom nedelje na izmaku vođena protiv Sepa Blatera, dosadašnji predsednik FIFA u petak je reizabran na tu poziciju što znači da će na čelu međunarodne fudbalske organizacije provesti punih 20 godina.

Na Kongresu FIFA koji se održava u Cirihu u petak se glasalo za novog predsednika te organizacije a nakon nedavnog povlačenja Luisa Figa u trci su ostali Sep Blater i princ Jordana Ali Bin el Husein.

Očekivalo se da glasanje bude tajno što je bio jedan od aduta protivnika Sepa Blatera ali se na kraju glasalo javno pa je aktuelni predsednik posle prvog kruga dobio 133 glasa a njegov protivnik 73 glasova.

Novi-stari predsednik je već posle prvog kruga bio na domak pobede pošto mu je za dvotrećinsku većinu bilo potrebno još sedam glasova. U pauzi nakon prvog kruga glasanja iz trke se povukao Ali Bin el Husein pa je Sepu Blateru potvrđen novi mandat na čelu FIFA.

"Hvala svima što ste glasali da i naredne četiri godine provedem na čelu FIFA. Komandovaću ovim brodom i vratiti ga na pravi kurs. Nećemo revidirati pitanja organizacija predstojećih Mundijala. Na kraju mog novog mandata predaću FIFA nasledniku a do tada ćemo zajedničkim snagama raditi u službi ove organizacije. Napred, FIFA!" rekao je Blater nakon što je pobedio na izborima.

Švajcarac će na mestu predsednika FIFA provesti ukupno dve decenije pošto je u petak dobio peti mandat u trajanju od četiri godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lamps8
Friday, 29.05.2015
20:41

neverovatno zar se niko ne zapita zasto su svi odustali pa i ovaj princ jordana zato sto su u fudbalu najvece pare i mora da se uzima i rasipa,a za to je najpogodnije blater da bude izabran.

avatar
El Capitan
Friday, 29.05.2015
21:25

Svako će dobiti svoj dio,neće ni taj princ ostati kratkih rukava ne brini se :)

avatar
Barça el honor
Friday, 29.05.2015
19:57

Ovaj ce da vlada do stote godine

avatar
Amar Zo
Friday, 29.05.2015
19:57

Tole - Blater bolji tandem od Mesi-CR7

avatar
Kralj Stiven
Friday, 29.05.2015
19:57

Jos jedan poraz fudbala,za par godina ovaj sport ce biti cist biznis malo ima onoga zbog cega smo i zavoleli ovu igru.

avatar
Alexander Stonsky
Friday, 29.05.2015
19:46

Drago mi je. Izuzetno drago. Jer nisu podlegli pritiscima, a rec brata Vladimira se postuje.

avatar
Naprednjak
Saturday, 30.05.2015
11:24

Reč čoveka koji je očigledno platio za Mundijal.

avatar
El Capitan
Friday, 29.05.2015
19:46

Fudbal - najbolja privredna grana.

avatar
Alex DeLarge
Friday, 29.05.2015
20:35

I da se salis, korporativni fudbal je jedan od najrazvijenijih i najunosnijih biznisa danasnjice. Ne samo da su pocele da se okrecu nenormalne sume novca, nego je sam nacin poslovanja na izuzetno viskom nivou. Pare se brzo okrecu, nema velikih kasnjenja u placanjima, da ne pricam o profitabilnosti (prosto je neverovatno da se investicije sestostruko isplacuju iako nema dodate vrednosti, to je pogotovo karakteristicno za transfere igraca) Ceo ovaj biznis bi spadao u tercijalni, ili tzv usluzni sektor privrede, i mislim da trenutno nema veceg biznisa u toj oblasti, cak su se opasno priblizili i bankarskom sektoru po zaradama.

avatar
El Capitan
Friday, 29.05.2015
21:27

Ne šalim se naravno.Pogled na same cifre koje se obrću svakodnevno nam govori,kao što si i sam pomenuo da se približavaju bankarskom sektoru.Računajući reklame,sponzore i slično,fudbaleri zaradjuju dosta,ali su oni na kraju samo figure i marionete velikih riba.