Blater: "Istraga protiv mene je nečuvena!"

Autor: Beta Beta
sreda 07.10.2015.
13:23
Izvor: Beta

Odlazeći predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je istraga koja se vodi protiv njega "nečuvena", pošto nema dokaza o malverzacijama.

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Švajcarsko tužilaštvo započelo je prošle nedelje kriminalnu istragu protiv 79-godišnjeg Blatera koji je optužen je da je izvršio "nelojalnu isplatu" od 1,35 miliona funti predsedniku Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelu Platiniju, a obojica su negirala nepravlnosti.

Takođe, optužen je i za malverzacije prilikom potpisivanja ugovora o televizijskim pravima sa bivšim predsednikom Fudbalskog saveza Kariba Džekom Vornerom.

Vodeći sponzori Fife pozvali su Blatera da što pre napusti funkciju, ali je on ostao pri ranijoj odluci da će otići iz Fife kada bude izabran novi predsednik te organizacije, 26. februara naredne godine.

"Situacija nije prijatna. Bez ikakvog dokaza me osuđuju za malverzacije. To je zaista nečuveno", rekao je Blater, preneli su nemački mediji.

Blater je 29. maja na izborima za predsednika Fife dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja nekolicine visokih zaničnika Fife u istrazi američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.

Blater je tada rekao će ostati na čelu Fife dok ne bude izabran novi predsednik, 26. februara.

On je nemačkim medijima rekao da ne planira da se povuče.

"Ovo je samo istraga, a ne optužnica. Boriću se do 26. februara. Boriću se za sebe, za Fifu. Uveren sam da će zlo izaći na videlo i da će dobro prevladati", rekao je Blater.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke