Blanu se ljulja klupa PSŽ-a

Autor: Aleksandar Vučković
petak 03.06.2016.
20:08
Izvor: Sportske.net

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan nalazi se pred otkazom u glavnom gradu Francuske.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Iako je Pari Sen Žermen drugi put zaredom osvojio triplu krunu u Ligi 1, budućnost trenera Lorana Blana stavljena je pod znak pitanja.

Predsednik kluba Naser al-Kelaifi okarakterisao je sezonu kao neuspešnu, iako je tim osvojio sve domaće trofeje, a kao glavni razlog naveo je rano ispadnaje iz Lige šampiona.

"Iskreno, mislim da smo podbacili ove sezone, uprkos osvajanju triple krune. Nismo postigli svoj cilj, tako da je ovo loša sezona. Ovde sam 5 godina i ovo je prvi put da imam osećaj neuspeha."

Kelaifi je izdvojio poraz od Mančester Sitija kao najgori trenutak od kad je postao predsednik. Iako su smatrani za favorite, Parižani su izgubili ukupnim rezultatom 3:2.

"Nije samo to što smo izgubili u četvrtfinalu Lige šampiona, već i način na koji se to desilo. Veoma sam razočaran. Nisam osećao da je postojao pritisak pre dvomeča sa Sitijem. Ova eliminacija je najgori momenat od kada sam u Parizu. Dva sata pre revanš utakmice sam znao da ćemo izgubiti jer nisam imao osećaj da su igrači spremni... Čija je to krivica?"

On je naglasio velike promene i na pitanje da li ima poverenja u Blana, rekao je: "Podržavao sam ga 3 godine. Sada moramo da razmišljamo o tome šta možemo da uradimo da ojačamo tim za sledeću sezonu na evropskom nivou. Neću pričati o pojedinačnim slučajevima. Doći će do velikih promena, novi ciklus počinje."

Rezultat ovoga je svakako i odlazak prve zvezde tima Zlatana Ibrahimovića, a Kelaifi je naglasio i promene pri dovođenju novih igrača.

"Dovodićemo igrače koji će više doprineti timu. Na početku su nam bili potrebni igrači koji će nam izgratidi reputaciju. Sada su nam potrebni igrači koji će ginuti za klub i za dres."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ppera1
Saturday, 04.06.2016
15:14

Poslednje 3 rečenice jasno pokazuju da je Kelafiju jasno šta je problem sa PSG-om, što znači i da će imati šanse da ga reši...

avatar
Андер Ерера
Saturday, 04.06.2016
13:50

Da ne dolazi Murinjo? :)

avatar
stanko1164
Saturday, 04.06.2016
13:17

Mozda neko kao emeri ili bielsa

avatar
Friday, 03.06.2016
20:16

Situacija je takva da je malo dobrih trenera slobodno. Možda da čekaju kraj Evropskog prvenstva pa da jure Leva.. Osim njega ne vidim nekog vrhunskog trenera.. Del Boske će u penziju, De Bur je još mlad i teško da može do LŠ, Kapelo ne ide uz atraktivan fudbal, Pelegrini nije neki trener..

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 03.06.2016
20:38

zele oni simeonea iz atletika...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 03.06.2016
22:13

Colo je izjavio nakon poraza od Reala da je moguce da napusti klub...a jutros sam procitao gde ovaj vlasnik Psg prica o simeoneu sve najbolje

avatar
Friday, 03.06.2016
21:39

Nema nista od toga, jer je Colo izjavio da ce posle Atletika trenirati Inter. Ja ga drzim za rec.

avatar
Friday, 03.06.2016
21:15

Uuu bravo.. Na Ćoloa sam potpuno zaboravio.. To bi već bilo zanimljivo.. Ako ode Blan, definitivno Ćolo Simeone ili Jogi Lev..

avatar
Friday, 03.06.2016
20:13

Мислим да Симеоне није прави човек за њих...