Blan: ''U Londonu igramo meč sezone''

Autor: Beta Beta
utorak 08.03.2016.
16:03
Izvor: Beta

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je danas da je predstojeća revanš utakmica osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija najvažnija u dosadašnjem toku sezone.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Fubaleri Čelsija dočekaće sutra od 20.45 na stadionu Stamford Bridž PSŽ u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona.

"Očekuje nas najvažniji meč sezone. Najbitnija stvar je spremiti tim da bude maksimalno spreman da odgovori na sve zahteve", rekao je Blan.

U prvom meču odigranom u Parizu, PSŽ je pobedio londonski klub sa 2:1, tako da je ekipi Lorana Blana za prolaz medju osam najboljih u Ligi šampiona dovoljan remi ili poraz od jednog gola razlike, ali uz najmanje dva postignuta.

PSŽ i Čelsi su se u poslednje tri godine svaki put sastajali u plej-of fazi Lige šampiona. Prošle godine takodje su medjusobno igrali u osmini finala, a godinu dana pre toga u četvrtfinalu.

Londonski klub je 2014. godine zahvaljujući postignutom golu u gostima došao do plasmana u polufinale, da bi PSŽ istom merom uzvratio godinu dana kasnije.

Kao i pre tri nedelje u Parizu, susret Čelsija i PSŽ-a zakazan je u vreme kada se oba kluba suočavaju s velikim problemima s povredama igrača.

Na sutrašnjoj utakmici za Čelsi sigurno neće igrati Džon Teri, Radamel Falkao i Kurt Zuma, a nešto blaže povrede imaju Kenedi, Dijego Kosta i Pedro Rodriges, ali su oni danas trenirali sa ekipom.

S druge strane za PSŽ neće igrati Serž Orije, koji je od ranije suspendovan zbog kritikovanja Lorana Blana i nekih saigrača, dok su nastupi Matuidija, Pastorea i Veratija pod znakom pitanja zbog blažih povreda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
West London
Tuesday, 08.03.2016
20:48

Igra ga i chelsea s obzirom na stanje u BPL-u,mislim da imamo dobre šanse za prolaz,ali mi ne smijemo ponoviti drugo poluvrijeme kao protiv norwicha ili stokea,lkad smo primili gol u 84 min.trebat će biti dobro koncentriran,ali samo nek ih visoko napadnu,presing,jer nemamo šta izgubiti.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 08.03.2016
20:39

lagano prolazi psg

avatar
Carina
Tuesday, 08.03.2016
17:12

I nama je ovo mec sezone, a na Stamford Bridzu su padale i mnogo jace i vece ekipe od psza. Mnogo bi nam olaksalo prolaz odsustvo Veratija ili Matuidija, ali ne treba se oslanjati na to jer pretpostavljam da ce igrati obojica, samo ih je odmarao. Idealan trenutak za Azara da zablista i da se iskupi za ovosezonsku jadnost. 1-0 je dovoljno, ali bilo bi lepo dobiti 2-0 da ne dozivljavam stresove u zavrsnici utakmice. COME ON CHELSEA!!!

avatar
NIKE
Tuesday, 08.03.2016
18:54

Znam da je ljepše da dobijemo 2:0, ali ja bi nekako više uživao u 2:1 za nas, pa da im damo gol u zadnjim minutama produžetaka kao oni nama prošle sezone - Verati i Matuidi igraju sigurno, a u nas Pedro i trojica iznad ne igraju sigurno, Terry će početi kažu na klupi. Kosta nije bio povrijeđen, samo ga odmarao Hiddink kao i Seska. Mislim da će Hiddink ipak nadmudriti ovog Blana bez problema, a PSG je domaćinska ekipa i mečeve na strani igraju duplo lošije, dokaz su rezultati i u Francuskoj i u Evropi.

avatar
brekbaCh
Tuesday, 08.03.2016
20:22

Azar nas je prodao brate. Videces i na ovom mecu.. ali nema veze, Celsi je ratnicka ekipa i prolazimo dalje.