BL - Strašni ''Vukovi'', kiks Leverkuzena!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.11.2014.
17:28
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrane su prve četiri utakmice današnjeg programa Bundeslige. Najubedljiviji Volfsburg, koji je nastavio seriju pobeda i probio se na drugo mesto na tabeli.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Ekipa Volfsburga nastavila je da oduševljava svoje navijače ove jeseni! Popularni ''Vukovi'' su danas u 10. kolu Bundeslige kao gosti deklasirali Štutgart sa 4-0, što im je već peta uzastopna pobeda!

Trijumf gostiju najavio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, vodećim golom već u 15. minutu meča, da bi novi udarac ''Švabama'' zadao Nohe u poslednjim trenucima prvog poluvremena - 0:2.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a tek što je počelo drugo, De Brujne je svojim golom dotukao domaćina, a da debakl Štutgarta bude još veći, potrudio se Perišić u finišu meča, kada je svojim drugim golom stavio tačku na ovaj meč - 0:4! Dodajmo još i da je u poraženoj ekipi naš Filip Kostić bio u startnoj postavi, odigrao je svih 90 minuta, ali ni on nije mogao da spreči rezultatsku katastrofu svog tima.

Golove iz Štutgarta pogledajte OVDE.

Za razliku od Volfsburga koji se penje ka vrhu, Leverkuzen polako tone na tabeli. ''Farmaceuti'' su danas poraženi u Hamburgu rezultatom 1-0, što im je drugi poraz od početka sezone.

Gol koji je odlučio pobednika postigao je Holanđanin Van der Vart, i to sa bele tačke u 26. minutu meča. Imao je Leverkuzen dovoljno vremena da uzvrati, ali gosti nisu u tome i uspeli, pa je Hamburg zasluženo stigao do novog trijumfa.

Doduše, gosti su u poslednjim sekundama imali sjajnu priliku za izjednačenje, kada Belarabi nije uspeo da pogodi mrežu. Iznudio je samo korner, koji ''Farmaceutima'' nije doneo rezultat.

I naš Gojko Kačar bio je akter ovog duela, pošto mu je trener Hamburga Zinbauer u finišu meča ukazao priliku da zaigra.

Isti rezultat viđen je i u Hanoveru, gde je domaći tim u poslednjim trenucima meča stigao do bodova protiv Ajntrahta iz Frankfurta, a tragičar meča je Madlung, koji je u 88. minutu postigao autogol - 1:0.

Oba srpska internacionalca u ekipi Ajntrahta danas su bila na terenu, Medojević od početka, a Aleksandar Ignjovski je ušao tokom drugog poluvremena.

Poraz je doživeo i Đuričićev Majnc, koji je na svom terenu izgubio od Verdera, i to posle preokreta, rezultatom 1:2.

Okazaki je već u trećem minutu doveo domaće u vođstvo, ali je čovek preokreta bio sve efikasniji Franko di Santo, koji je golovima u 44. i 49. minutu doneo pobedu timu iz Bremena.

Naš Filip Đuričić je od 65. minuta zaigrao u ekipi Majnca, ali nije uspeo da doprinese da njegov tim izbegne poraz.

A derbi kola i poslastica večeri je na programu od 18:30, kada u Minhenu Bajern dočekuje ekipu Dortmunda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke