BL - Sjajan meč u Frankfurtu, poraz Dortmunda ''pokvario'' kolo remija!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.11.2016.
17:30
Izvor: Sportske.net

Samo četiri dana od onbe istorijske utakmice u Ligi šampiona i pobede nad Legijom od 8:4, ekipa Dortmunda danas doživela ''hladan tuš'' u Bundesligi.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Posle sinoćnjeg ubedljivog trijumfa vodećeg Lajpciga u Frajburgu (4:1), ovog popodneva odigrano još pet mečeva 12. kola Bundeslige.

Najviše pažnje privukla je utakmica u Frankfurtu, gde je domaći Ajntraht uspeo da ostvari veliki trijumf u derbiju protiv ekipe Dortmunda, rezultatom 2:1 i tako se dodatno učvrsti u vrhu tabele, iza Lajpciga i Bajerna.

Posle prvog poluvremena bez golova, tek što je počelo drugo, a domaći su uspeli da steknu rezultatsku prednost. Akciju je počeo naš mladi reprezentativac Mijat Gaćinović, nastavio Čendler koji je odlično centrirao sa desne strane, a na pravom mestu bio je Hušti, koji sprovodi loptu u mrežu - 1:0.

Prednost domaćih je ostala na snazi sve do 77. minuta, kada je Dembele asistirao Obamejangu, a napadač Dortmunda udarcem glavom doneo izjednačenje ''Milionerima''.

Još se nije stišala radost gostujućih igrača i navijača, a Ajntraht je ponovo uspeo da povede! Ovoga puta, Hušti je bio u ulozi asistenta, a egzekutor je bio Seferović, za konačnih 2:1!

Imali su gosti u samom finišu meča sjajnu priliku da ipak izbegnu poraz, ali je šut Dembelea zaustavila prečka.

Golovi iz Dortmunda OVDE.

U ostala četiri popodnevna susreta, zabeležena su sva četiri remija.

Keln i Augsburg igrali su bez golova, 0:0, a naš Miloš Jojić uzalud je čekao šansu na klupi ''Jarčeva''. Slično je prošao i Gojko Kačar koji je ušao tek u nadoknadi vremena kod gostiju.

Filip Kostić je ponovo bio starter u ekipi Hamburga, koja ponovo nije uspela da pobedi. Ovoga puta dočekali su ekipu Verdera, a gosti iz Bremena uspeli su da odnesu bod - 2:2.

Sva četiri gola postignuta su u prvom poluvremenu, domaći su dva puta vodili golovima Gregoriša, a izjednačenja Verderu donosili su Bartels i Gnabri, golom u 45. minutu za konačnih 2:2.

Ingolštat je bio blizu pobede nad Volfsburgom, vodio je golom Entonija Janga od 31. minuta, uz neiskorišćen penal na početku meča, a bod ''Vukovima'' doneo je Kaliđuri u 78. minutu.

Isti rezultat i u Menhengladbahu, gde je Dahud u prvom poluvremenu doneo vođstvo ''Koltovima'', a konačnih 1:1 postavio je Amiri u 53. minutu.

Bundesliga, 12. kolo

Subota:

Keln - Augsburg 0:0
Ajntraht - Dortmund 2:1
Hamburg - Verder 2:2
Ingolštat - Volfsburg 1:1
Menhengladbah - Hofenhajm 1:1
18:30h Bajern - Leverkuzen

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke