BL - Šalke za pola sata rešio Augsburg

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.03.2017.
17:25
Izvor: Sportske.net

Bundesligaš iz Gelzenkirhena rešio je pitanje pobednika u duelu sa Augsburgom za pola časa igre u prvom poluvremenu.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 24. kola nemačke Bundeslige odigrana je na "Veltins Areni" u Gelzenkirhenu gde su snage odmerile ekipe iz donjeg doma.

Šalke je napokon prekinuo niz od tri meča bez trijumfa i vrlo ubedljivo stigao do tri boda u susretu sa Augsburgom. Domaćin je rezultatom 3:0 (2:0) upisao osmi trijumf u sezoni i krenuo ka gornjem delu tabele.

Ekipa Markusa Vajncirla stigla je do prednosti već u četvrtom minutu meča, nakon kornera i jako loše reakcije odbrane Augsburga koja je Gvidu Burgštaleru omogućila da na drugoj stativi sačeka loptu i "ćušne" je u mrežu.

Strelac vodećeg gola za Šalke udvostručio je prednost domaćih u 29. minutu. Čupo-Moting je uposlio Austrijanca, a Burgštaleru nije bilo teško da loptu pošalje u nebranjeni deo mreže.

Pitanje je u kom pravcu bi otišla utakmica da su gosti u 32. minutu iskoristili jedanaesterac, ali je nakon promašaja ekspresno stigla kazna pošto je Danijel Kaliđuri golom završio solo prodor Seada Kolašinca.

Mora se reći da je Šalke u nastavku mogao da učini pobedu znatno ubedljivijom ali je i pored velikog broja propuštenih prilika iskontrolisao dešavanja na terenu i upisao tri boda.

Gojko Kačar je proveo svih 90 minuta na terenu u ekipi Augsburga, baš kao i Matija Nastasić u timu Šalkea

U narednom kolu Šalke gostuje Majncu, dok Augsburg dočekuje ekipu Frajburga.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke