BL - Šalke protutnjao Leverkuzenom

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.04.2017.
22:21
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Šalkea upisali su jedanaestu pobedu u nemačkoj Bundesligi, pošto su neočekivano lako savladali Bajer u Leverkuzenu.

Epa/Toni Albir
Epa/Toni Albir

Povezane vesti

Prvi meč 31. kola nemačke Bundeslige odigran je "BayAreni" u Leverkuzenu gde je domaći Bajer ugostio Šalke i doživeo ubedeljiv poraz.

Susret dva tima koji se ne nalaze u najboljoj formi završen je ubedljivom pobedom gostiju. Šalke je zahvaljujući "Blitzkrieg-u" sa starta meča slavio 4:1 (3:0) i tako ostao u trci za izlazak u Evropu.

"Farmaceuti" su bolje otvorili utakmicu, gosti gotovo da nisu prešli centar u prvih pet, šest minuta, ali je onda usledio hladan tuš za Leverkuzen i tri gola u mreži Bernda Lena u razmaku od samo 11 minuta.

Loše postavljanje zadnje linije domaćeg tima omogućilo je Leonu Gorecki da priremi sve za egzekuciju Gvida Burgštalera koji je posle asistencije saigrača samo ubacio loptu u gol i stigao do petog pogotka u sezoni.

Već u desetom minutu gosti dupliraju prednost, ovoga puta posle prekida. Korner je izveo Alesandro Šopf, a najviši u šesnaestercu bio je Benedikt Hevedes.

Treći gol za Šalke pao je u 18. minutu, a ovoga puta je strelac bio Aleksandro Šopf koji je nakon asistencije uspeo da ubeleži i pogodak.

Sva tri gola sa starta meča možete pogledati OVDE!

Tu je praktično utakmica i bila završena. Gvido Burgštaler je u 50. minutu nakon još jedne asistencije sjajnog Šopfa upisao drugi gol na utakmici, a utešni pogodak za Bajer postigao je Štefan Kisling.

Napadač Bajer Leverkuzena vratio se u tim posle četiri nedelje pauze i upisao prvi gol u 2017. godini, ali je on bio tek utešan u ubedljivom porazu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke