BL - Prštalo na severu, HSV blizu opstanka

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.04.2016.
22:28
Izvor: Sportske.net

Derbi severne Nemačke i začelja bundesligaške tabele pripao je Hamburgu koji je na domaćem terenu uz dosta muke savladao Verder iz Bremena.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Prva utakmica 31. kola nemačke Bundeslige odigrana je u Hamburgu gde su istorimeni tim i Verder iz Bremena igrali za bodove vredne opstanka.

Derbi severne Nemačke pripao je Hamburgu koji je slavio rezultatom 2:1 (2:0) i tako praktično ušao u mirnu luku tri kola pre kraja šampionata.

Golove pogledajte OVDE!

Utakmica na "Folksparkstadionu" u Hamburgu obilovala je uzbuđenjima, pa smo u prvom poluvremenu mogli da gledamo dominaciju domaćeg tima, dok je drugi deo meča obeležila mnogo bolja igra gostiju iz Bremena.

Vodeći pogodak za Hamburg postigao je junak večerašnjeg derbija Pjer-Mišel Lasoga već u petom minutu susreta nakon brzopotezne akcije golmana Drobnog i Nikolaja Milera koji je nesebično asistirao usamljenom Lasogi koji se našao na drugoj stativi.

Gosti su najbolju priliku u prvom poluvremenu stvorili u 25. minutu kada je Austrijanac Griliš izašao sam pred golmana Hamburga ali je šutirao pravo u dobro postavljenog Čeha.

Samo pet minuta nakon stopostotne prilike u kojoj se našao Griliš Hamburg je kaznio goste iz Bremena. Akciju po levoj strani izgradio je Ostržolek pa je Lasogi ostalo da upotrebljiv centaršut pretvori u gol pošto je bio neometan u petercu rivala.

Usled povrede asistenta kod vodećeg gola Hamburga trener domaćih je već na poluvremenu poslao Gojka Kačara na teren, a Srbin je odigrao sjajno u nastavku utakmice.

Opsada gola domaće ekipe počela je od 50. minuta a prvu stopostotnu priliku za postizanje gola Verder je u nastavku imao u 56. minutu posle penala koji je skrivio Johan Đuru.

Iskusni Klaudio Pizaro uhvatio se za loptu i izveo penal, ali je Peruančev udarac bio toliko loš da je Drobni uhvatio živu loptu i tako, ispostavilo se, doneo svom timu zlata vredne bodove u borbi za opstanak.



Nakon promašenog penala Klaudija Pizara bivši fudbaler Vojvodine Gojko Kačar imao je sjajnu šansu ali je njegov snažan udarac zaustavio golman Verdera.

Rezervista Entoni Udžah uspeo je da smanji prednost Hamburga na 2:1 u 65. minutu utakmice, ali se ispostavilo da je taj gol Nigerijca bio utešni u 104. međusobnom susretu timova sa severa Nemačke.

Mora se reći da je Verder do kraja imao još nekoliko sjajnih prilika da stigne barem do boda ali Pizaro i drugovi nisu uspeli u toj misiji pa je Hamburg na tri kola pre kraja utekao iz opasne zone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke