BL - Nezadrživi tandem Roben-Leva, Lajpcig igra sezonu iz snova!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.10.2016.
17:29
Izvor: Sportske.net

Od pet popodnevnih mečeva u devetom kolu Bundeslige, čak četiri pobede gostiju!

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Četiri dana posle duela u Kupu, Augsburg i Bajern su se večeras sastali i u prvenstvenom meču.

I, ponovo su Bavarci opravdali ulogu favorita i rezultatom 3:1 kao gosti slavili sedmu pobedu u devet odigranih kola.

Glavni akteri današnjeg meča bili su Arjen Roben i Robert Levendovski, posle čije saradnje je ekipa Bajerna i postigla sva tri gola.

Na vođstvo gostiju čekalo se 19 minuta, a onda je Roben krenuo u onaj karakteristični ''robenovski'' prodor sa desne strane ka ivici kaznenog prostora, ali ovoga puta se umesto direktnog šuta na gol odlučio za asistenciju Levandovskom koji je sjajno prihvatio loptu i rutinski završio ovu akciju - 0:1.

Slična akcija viđena je i dva minuta kasnije, ovoga puta je pokušaj Levandovskog izblokiran, ali je napadač gostiju potom vratio asistenciju Robenu koji duplira prednost Bajerna - 0:2!

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a posle samo tri minuta igre u nastavku, naš Gojko Kačar greši, poslao je loptu pravo u noge Robenu, a ovaj ponovo asistira Levandovskom koji Bavarce odvodi do nedostižnih 0:3.

Do kraja, domaći su uspeli da postignu počasni gol preko Korejca Ja-Čeol Koa za konačnih 1:3.

Današnji meč obeležio je i povratak oporavljenog Badštubera u ekipu Bajerna, koji je odigrao prvi ligaški meč još od februara.

Isti rezultat viđen je i u Bremenu, gde je Frajburg savladao domaću ekipu Verdera. Filip u 29. i Grifo deset minuta kasnije iz penala doneli su dva gola prednosti gostima, Garsija je u 67. minutu vratio nadu Verderu, a sve dileme oko pobednika otklonio je Abraši u 75. minutu - 1:3. Za domaće je od 41. minuta igrao i naš štoper Miloš Veljković.

Izvanredno popodne za gostujuće ekipe upotpunio je Lajpcig, koji nastavlja trku za vodećim Bajernom. Šesti trijumf od početka sezone, a četvrti uzastopni, ovaj tim je izborio danas na gostovanju Darmštatu, rezultatom 2:0. Oba gola za Lajpcig postigao je Zabicer, u 57. i 81. minutu.

Tri boda u gostima osvojio je i Leverkuzen, koji je bio bolji od Volfsburga rezultatom 2:1. ''Vukovi'' su poveli golom Arnolda u 37. minutu i minimalno vođstvo održavali sve do 79. minuta, a onda je usledio ekspresni preokret gostiju, koji golovima Mehmedija, a onda i Jedvaja u 83. minutu osvajaju ceo plen!

Jedinu pobedu od domaćih ekipa izborio je Majnc, koji je sa 2:0 savladao ekipu Ingolštata. Golove za domaće postigli su Mali iz penala početkom drugog poluvremena i Oztunalija u finišu meča.

Od 18:30h igra se derbi kola, duel Dortmunda i Šalkea.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VATRENI BAVARAC
Saturday, 29.10.2016
23:55
avatar
MSSZRMK
Saturday, 29.10.2016
21:38

Dortmund nema sanse za titulu.

avatar
Đorđe Dangubić
Sunday, 30.10.2016
00:01

Humels ,Gindogan i Mihtarijan su igrači za koje je skoro nemoguće nać dostojnu zamjenu. Možeš ti doves nekog dobrog ali sveukupno nije to to. Plus Rojs je više povrijeđen nega na terenu.Nisu ni imali šanse od početka.

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 29.10.2016
17:58

Lajpcig će na kraju igrati LŠ pazite šta sam rekao a Boga mi ni nama neće biti lako protiv njih biće knapp :-)

avatar
Filip MUFC
Saturday, 29.10.2016
17:38