BL - Nepobedivi Hofenhajm, ''Milioneri'' odneli bodove iz Bremena!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.01.2017.
17:26
Izvor: Sportske.net

Posle sinoćnjeg trijumfa Bajerna u Frajburgu (2:1), ovog popodneva odigrano još pet mečeva 17. kola Bundeslige. Mnogo neizvesnosti, glavni utisak činjenica da je Hofenhajm i dalje neporažen.

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Zanimljiv meč odigrali su Verder i Dortmund u Bremenu, a bodove su odneli gosti, trijumfom rezultatom 2:1.

Dortmund je poveo već posle pet minuta igre, kada je Šurle savladao golmana Drobnija, ali to je bio tek početak problema koji su zadesili domaće tokom prvog poluvremena.

U 27. minutu Gnabri je zbog povrede morao van igre, zamenio ga je naš ''zlatni Orlić'' Miloš Veljković, ali najveći problem je usledio dvanaest minuta kasnije. Tada je golman Drobni van kaznenog prostora faulirao Marka Rojsa i - zaradio crveni karton.

Ipak, iako sa igračem manje, Verder uopšte nije bio bezopasan. Naprotiv, u poslednjim trenucima prvog poluvremena Robert Bauer je sa ivice kaznenog prostora odlično šutirao, ali je prečka spasila ''Milionere'' u ovoj situaciji.

Ono što su tada propustili, domaći su iskoristili početkom drugog poluvremena, tačnije u 59. minutu, kada je Fric uposlio Bartelsa na sredini terena, a ovaj sjajno primio loptu, majstorski prevario Gintera, zatim izdržao trku do kaznenog prostora sa Papastatopulosom i na kraju preciznim udarcem poslao loptu u donji levi ugao gola Dortmunda - 1:1.

Nažalost po domaće, njihovo vođstvo potrajalo je svega dvanaest minuta, a onda je Lukas Puišček vratio prednost ekipi Dortmundam, koja je vođstvo od 2:1 zadržala do kraja meča.

Za to vreme, jedini neporaženi tim od početka sezone u Bundesligi nastavio je tamo gde je stao krajem prošle godine. Hofenhajm je danas kao gost savladao Augsburg rezultatom 2:0, zahvaljujući konkretnijoj igri u drugom poluvremenu.

Trijumf Hofenhajma najavio je Vagner u 47. minutu, a konačan rezultat postavio je Andrej Kramarić u 64. minutu.

Duel Darmštata i Menhengladbaha završen je bez golova, a čast domaćih spasli su Šalke i Volfsburg.

Nađ Filip Kostić bio je starter u ekipi Hamburga, ali ona više od minimalnog poraza danas nije mogla. Volfsburg je slavio sa 1:0 golom Gomeza u 83. minutu, a posao ''Vukovima'' bio je olakšan od 33. minuta, kada je Ekdal isključen u ekipi Hamburga.

Starter je bio i Matija Nastasić, ali se za razliku od Kostića, on radovao pobedi njegovog tima. Šalke se na svom terenu dugo mučio protiv Ingolštata, a do konačnih 1:0 stigao je u poslednjim trenucima utakmice, pogotkom Burgštalera.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke