BL - Nastasićev Šalke odoleo Bajernu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.02.2015.
21:54
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Nemačke nije uspeo da se povrati nakon nokauta u Volfsburgu pošto je u derbiju 19. kola odigrao nerešeno sa Šalkeom. Tim našeg Matije Nastasića imao igrača više 70 minuta ali je posle promašenog penala jurio rezultat i odneo bod sa "Alija

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Da ubedljiv poraz minhenskog Bajerna na startu prolećnog dela sezone nije bio slučajan potvrđeno je u derbi susretu 19. kola na "Alijanc Areni".

Šalke je sa igračem više remizirao sa Bajernom rezultatom 1:1 (0:0) a nema sumnje da će posle novog 'kiksa' Pep Gvardiola ozbiljno preispitati situaciju u svom timu.

Golove pogledajte OVDE!

Derbi susret 19. kola imao je košmarni početak za domaći sastav koji je posle samo 17 minuta igre imao igrača manje i potencijalno gol zaostatka jer je Boatengov start na ivici šesnaesterca sudija okarakterisao kao penal.

Samo zahvaljujući očajno izvedenom jedanaestercu od strane Maksima Čupo-Motinga i koncentrisanom Nojeru Šalke nije poveo, a vrlo brzo je golman Bajerna ponovo intervenisao i sprečio Sidnija Sema da zatrese mrežu Bavaraca.

Domaćin je sa igračem manje bio inferioran tokom većeg dela prvog poluvremena pa je jedina prava pretnja za gol Šalkea viđena tek u 38. minutu kada je Roben na sebi svojstven način pokušao da savlada golmana gostujuće ekipe.

Golman Šalkea morao je da napusti teren u pauzi između dva poluvremena a njegovo mesto među stativama zauzeo je mlađani Timon Velenrojter.

Drugo poluvreme nije donelo previše prilika ali je u samo pet minuta publika na "Alijanc Areni" videla dva gola.

Germany Soccer Bundesliga
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Prvo je Bajern stigao do prednosti u 67. minutu golom Robena posle sjajno izvedenog kornera Ćabija Alonsa ali je domaćin posle pet minuta primio identičan gol. Sem je izveo korner a Hevedes pogodio mrežu Manuela Nojera za konačnih 1:1.

Takav scenario na "Alijanc Areni" pogodovao je ekipi Volfsburga ali "Vukovi" nisu uspeli da se dodatno primaknu Bajernu i trku za titulu ponovo učine neizvesnom pošto su na gostovanju Ajntrahtu u završnici utakmice spasavali živu glavu.

Kevin De Brujne je u 88. minutu doneo bod Volfsburgu pa posle večerašnjih mečeva razlika između dva vodeća tima ostaje ista kao pre tri dana.

Borusija Menhengladbah savladala je Frajburg golom Patrika Hermana što je makar do sutra stavlja na treću poziciju na tabeli, dok je Hanover remizirao sa Majncom u poslednjem susretu večerašnjeg dela programa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Tuesday, 03.02.2015
23:13

I nek mi sad neko kaze da Nojer nije vise zasluzio ZL od Ronalda...

avatar
real madrid
Wednesday, 04.02.2015
01:10

sta onda reci za Handanovica koji je odbranio 6 penala za redom znaci onda je Handanocic bolji golman

avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 05.02.2015
00:48

Ne govorim samo za penal nego i za nekoliko 100 postotnih sansi koje je skinuo,dakle on sam je osvojio bodove za Bajern,a ti skontaj sta je spasio golova za Njemacku i Bajern prosle sezone,i koliko je uticao na osvajanje trofeja...ne potcjenjujem Ronalda,ali covjek je bio duh na SP,a ovamo su mu svi namijestali golove koje bi i ja uspjeo ubaciti u mrezu....

avatar
Hala Madrid 10!
Wednesday, 04.02.2015
01:20

Nije naravno,ali zato jeste Snajder vise od Messija 2010